Notícies

Ves enrere Huete defensa davant de la UE que 'les regions europees haurien de ser consultades per a decidir sobre les futures inversions en turisme després de 2020

Huete defensa davant de la UE que 'les regions europees haurien de ser consultades per a decidir sobre les futures inversions en turisme després de 2020

- La directora general de Turisme ha sigut triada per a representar a més de 130 associats de ERRIN

- Huete destaca que "millorar l'adaptació del sector, impulsar la sostenibilitat i potenciar la innovació són les prioritats clau per al turisme europeu"

 

 

 

- La directora general de Turisme ha sigut triada per a representar a més de 130 associats de ERRIN

Huete destaca que "millorar l'adaptació del sector, impulsar la sostenibilitat i potenciar la innovació són les prioritats clau per al turisme europeu"

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha defensat davant de la Unió Europea que "les regions europees també haurien de ser consultades per a decidir sobre les prioritats de les futures inversions després de 2020, a més de consultar els estats membres de la UE". 

Huete ha destacat que "d'aquesta manera, es podria encoratjar la innovació en el turisme des de la demanda en el sector turístic" i ha afegit que "són les empreses turístiques les que impulsen la innovació, per això les autoritats públiques, que som els que utilitzem els fons estructurals i d'inversió europeus, hem d'escoltar el sector". 

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció a Brussel·les com a representant de la Xarxa d'Investigació i Innovació de les Regions Europees (ERRIN), en el debat "Prioritats futures i àrees per a la inversió en turisme a escala nacional, regional i europea". 

De fet, la directora general de Turisme ha sigut la portaveu triada per a representar, en l'esdeveniment més important que se celebra en la UE, més 130 associats regionals ERRIN. 

Cal destacar que aquest debat és l'esdeveniment de més rellevància que se celebra a Brussel·les on està representada tota la UE, coincidint amb el Dia Europeu del Turisme, amb la presència de 400 representants de la Comissió Europea i autoritats de diversos països, a més de representants d'importants associacions sectorials europees i de la indústria turística i de viatges. 

Durant el debat s'han intercanviat punts de vista sobre els desafiaments i les oportunitats existents en el turisme de la Unió Europea, s'han debatut les accions necessàries, a escala nacional, regional i de la UE i s'han mostrat les millors pràctiques per a convertir els desafiaments en oportunitats. 

Raquel Huete ha ressaltat durant la seua intervenció "la importància dels fons estructurals i d'inversió europeus (ESIF) i les estratègies d'especialització intel·ligent (S3) perquè les regions desenvolupen infraestructura, productes, serveis turístics i destinacions". 

En aquesta línia ha insistit en el fet que "posar en marxa els ecosistemes d'innovació turística en les regions de la Unió Europea ha de ser el requisit fonamental per a atraure inversions, ser part de les xarxes europees i tindre èxit en les subvencions europees", per això ha donat suport al manteniment d'S3 com a base per a la política de cohesió europea després de 2020". 

Així mateix, ha destacat que "les tres prioritats clau per al turisme europeu són millorar l'adaptació del sector turístic garantint els aspectes de seguretat, el canvi climàtic i els desafiaments socials; impulsar la sostenibilitat de l'activitat turística, i potenciar l'excel·lència per mitjà de la innovació". 

Xarxa d'Investigació i Innovació de les Regions Europees (ERRIN) 

La Xarxa d'Investigació i Innovació de les Regions Europees és una plataforma única, amb seu a Brussel·les, de més de 130 organitzacions regionals. 

ERRIN promou l'intercanvi de coneixement entre els seus membres, centrant-se en accions conjuntes i associacions de projectes per a enfortir les capacitats regionals d'investigació i innovació. 
 

Cal destacar que es tracta d'una xarxa transversal, amb catorze grups de treball temàtics, dels quals un està dedicat al turisme, però també hi ha grups sobre disseny i creativitat, sobre TIC, sobre transport, sobre creixement blau, i sobre especialització intel·ligent, per la qual cosa ERRIN pot abordar els problemes del turisme des d'una perspectiva transversal.

fuente: gva.es