Notícies

Ves enrere <p lang="ca-ES"> La Comissió Europea llança convocatòries per 350 milions d'euros per a finançar projectes clau de les Xarxes Transeuropees de Transport

<p lang="ca-ES"> La Comissió Europea llança convocatòries per 350 milions d'euros per a finançar projectes clau de les Xarxes Transeuropees de Transport

La Comissió Europea ha presentat ahir les convocatòries de propostes per valor de 350 milions d'euros per a finançar projectes d'infraestructura de les xarxes transeuropees de transport (RTE -T), en tots els estats membres de la UE i per a tots els tipus de transport: aeri, ferroviari, per carretera, vies marítimes i fluvials.

El vicepresident de la Comissió Siim Kallas, responsable de Transports, va comentar: "Amb tot l'exercici pressupostari 2007-2013, farem el millor ús possible de les convocatòries de la RTE- T proposades per a assegurar que les infraestructures europees de transport contribuïsquen a facilitar un flux de passatgers i mercaderies sense obstacles a la UE. Estic segur que estes convocatòries generaran un gran interés a tota la UE, ja que els estats membres són conscients de la importància d'invertir hui per al creixement i l'ocupació de demà".

El programa plurianual RTE-T finança tradicionalment les més altes prioritats de la xarxa transeuropea de transport. Estes convocatòries, que són les últimes que se celebraran en el marc del pressupost de 2007-2013, se centren en cinc camps, per al qual comptaran amb 280 milions d'euros del pressupost indicatiu total disponible:

Els 30 projectes prioritaris de la RTE -T (n'exclou Autopistes del Mar, ADM): pressupost indicatiu € 50 milions.

Les autopistes del mar (ADM) proporcionen alternatives viables per a alleujar la congestió en les carreteres transferint el transport de càrrega a les rutes marítimes: pressupost indicatiu, 80.000.000 €.

Sistemes de gestió del trànsit ferroviari europeu (ERTMS), que permeten la interoperabilitat de la xarxa ferroviària europea: pressupost indicatiu, 70 milions d'euros.

Gestió del trànsit aeri (ATM), la consecució del cel europeu i els objectius individuals de modernització dels sistemes de gestió de trànsit aeri: pressupost indicatiu, 30 milions d'euros.

Sistemes de Transport Intel·ligent (ITS), la interoperabilitat i la continuïtat de la promoció del trànsit en temps real i els viatges, els servicis d'informació a través d'Europa per a fer una xarxa més segura i eficient de carreteres: pressupost indicatiu 50 milions d'euros.

El programa anual per a l'any 2013 dirigix el finançament a dos prioritats distintes amb un pressupost indicatiu total de 70 milions d'euros:

Acceleració / facilitació de l'execució dels projectes de RTE-T (estudis i obres per a projectes madurs per a tot tipus, com a part dels projectes d'interés comú): pressupost indicatiu, 20 milions d'euros.

Mesures per a promoure i desenrotllar solucions innovadores i noves tecnologies en àrees com ara la infraestructura de combustibles alternatius, la sostenibilitat de la mobilitat urbana, l'eficiència del trànsit, la descarbonització, la reducció de soroll, i la seguretat (per exemple, els sistemes de comunicació vehicle - infraestructura): pressupost indicatiu, 50 milions d'euros.

L'Agència Executiva de la RTE -T (TEN -TEA) gestiona l'execució tècnica i financera del programa RTE -T, amb el patrocini de la Direcció General de Mobilitat i Transport. La data límit per a la presentació de propostes és l'11 de març de 2014.


 

Més informació:

Agència Executiva de les Xarxes Transeuropees de Transport:

http://tentea.ec.europa.eu/en/apply_for_funding/follow_the_funding_process/calls_for_proposals_2013.htm