Notícies

Ves enrere La Generalitat aspira a tindre un protagonisme actiu en l’Aliança de les Regions amb Indústria d’Automoció

La Generalitat aspira a tindre un protagonisme actiu en l’Aliança de les Regions amb Indústria d’Automoció

  • L’objectiu d’aquesta aliança és complir els objectius climàtics en el sector automotriu europeu i enfortir els ecosistemes industrials regionals
  • Calabuig destaca “la bona posició de la Comunitat Valenciana davant del repte de la mobilitat futura, després de la decisió de Volkswagen i Ford de produir al nostre territori”

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha afirmat que la Generalitat aspira a tindre un protagonisme actiu en l’Aliança de les Regions amb Indústria d’Automoció, “atesa la vinculació de la Comunitat Valenciana amb la indústria de l’automòbil”. Calabuig ha fet aquestes declaracions després del ple del Comité Europeu de les Regions celebrat aquesta setmana a Brussel·les.

El secretari autonòmic ha recordat que l’objectiu 55é de la Unió Europea suposa reduir, almenys, el 55 % de les emissions per a 2030, però, a més, tots els turismes i les furgonetes de la UE des d’ara fins a 2035 han de ser vehicles d’emissió 0, és a dir, “cal eliminar progressivament tots els motors de combustió interna per als vehicles i els turismes lleugers”, ha afirmat. 

En aquest sentit, Calabuig ha destacat que la Comunitat Valenciana se situa ja “en molt bona posició davant dels reptes de la mobilitat futura en l’àmbit europeu, després de la decisió de Volkswagen d’instal·lar la gigafactoria de bateries elèctriques a Sagunt i la ratificació de Ford de produir els seus vehicles elèctrics a la planta d’Almussafes”. 

El requeriment de la UE en aquesta matèria “tindrà grans conseqüències, i aquesta aliança planteja la necessitat de preparar-se per a donar-hi resposta, complir els objectius climàtics en el sector automotriu europeu i enfortir els ecosistemes industrials regionals”, ha manifestat Calabuig.

D’altra banda, ha destacat la necessitat de fer un esforç per a donar suport al reciclatge i el perfeccionament professional dels treballadors i les treballadores del sector de l’automòbil, un repte que suposa canvis molt importants, i “amb aquesta aliança volem reclamar el suport a professionals del sector per a permetre una readaptació i la seua integració als nous reptes de l’automòbil”, hi ha afegit.

A més, aquesta aliança posa de manifest la necessitat d’instal·lar estacions de proveïment de combustible i recàrrega d’accés públic, perquè estiguen disponibles en tots els territoris d’una manera equilibrada i evitar desigualtats d’accés als punts de recàrrega, que, segons Calabuig, “seran essencials per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica i, per tant, per a la competitivitat de la nostra economia, les nostres ciutats, els nostres polígons industrials i el conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Reconstrucció d’Ucraïna

Una altra de les matèries tractades durant les sessions del Ple del Comité de les Regions ha sigut l’Aliança Europea de Ciutats i Regions per a la reconstrucció d’Ucraïna, amb la finalitat de coordinar els esforços de les ciutats i les regions europees per a la reconstrucció intel·ligent i eficaç d’aquest país. 

Sobre aquesta iniciativa, Calabuig ha afirmat que serà necessari un “esforç enorme” per a reconstruir les infraestructures essencials: carreteres, ponts, escoles, hospitals i, per descomptat, els habitatges del país. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que, en el moment que es puga, “les persones refugiades puguen tornar a una llar segura i puguen tindre oportunitats de vida en el seu propi país”. Així mateix, ha avançat que la Comunitat Valenciana està preparant un acord amb Odessa, “regió amb què tenim uns llaços històrics, per donar el nostre suport a reconstruir-la”.