Notícies

Ves enrere La Generalitat presenta a Brussel·les els projectes d'arquitectura sostenible que està desenvolupant la Conselleria d'Habitatge

La Generalitat presenta a Brussel·les els projectes d'arquitectura sostenible que està desenvolupant la Conselleria d'Habitatge

- La Vicepresidència Segona participa en l'exposició comissionada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana dins del Festival de la Nova Bauhaus
- El catàleg 'Projecte pilot. Innovació i sostenibilitat en habitatge' o la guia 'Projectar els espais de la vida quotidiana', entre les iniciatives exposades

Sota el lema 'Arquitectura responsable', la Generalitat participa a Brussel·les en l'exposició que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha organitzat amb el títol 'A vision from Spain', que forma part dels actes associats al Festival de la Nova Bauhaus de la Comissió Europea.

Un espai en què la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exposa les polítiques que en matèria d'arquitectura sostenible i innovadora s'estan duent a terme a la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, a través de la mostra "es poden conéixer de primera mà iniciatives que s'estan impulsant des de la Vicepresidència Segona, com ara el catàleg 'Projecte pilot. Innovació i sostenibilitat en habitatge'".

Aquest catàleg mostra amb detall les propostes finalistes presentades al concurs de projectes d'habitatge públic sostenible, que promouen la innovació com a mecanisme imprescindible per a fomentar la necessària resiliència en l'arquitectura.

A més, també es projecta l'audiovisual 'Arquitectura responsable, arquitectura que transforma', i s'exposa el catàleg 'Projectar els espais de la vida quotidiana. Criteris de gènere per al disseny i la contractació pública d'habitatge' i la Guia de mesures mediambientals en la contractació pública en l'àmbit de l'edificació de la Generalitat.

La directora general, que ha assistit a l'acte d'inauguració, ha assenyalat que es tracta "d'una gran oportunitat" per a mostrar a Europa el treball que des de la Generalitat s'està realitzant en la línia que marca la Comissió Europea i la Nova Bauhaus Europea.

"L'objectiu últim de tots els projectes sobre els quals treballem és millorar la vida de les persones, perquè entenem que la qualitat de vida de la ciutadania està estretament lligada a la qualitat dels espais que habitem", ha puntualitzat Matarredona.

La directora general ha agraït al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a la Direcció General d'Agenda Urbana i Arquitectura l'oportunitat que suposa, per a la Vicepresidència Segona, participar en aquest espai "innovador i interdisciplinari en el qual es mostren alguns dels projectes més inspiradors".

Finalment, Nuria Matarredona ha recordat que l'exposició 'A vision from Spain' estarà oberta fins al pròxim 12 de juny, i s'hi inclou una selecció de projectes que mostren la diversitat de pràctiques que es duen a terme al territori espanyol en relació amb la Nova Bauhaus Europea.