Notícies

Ves enrere Puig demana a la Comissió Europea estratègies pressupostàries per a situar el disseny 'com un factor clau d'innovació'

Puig demana a la Comissió Europea estratègies pressupostàries per a situar el disseny 'com un factor clau d'innovació'

- Apunta a la Comunitat com a plataforma des de la qual impulsar "una aliança necessària entre disseny, ciència i tecnologia" per a millorar la productivitat i l'ocupació en la indústria 
- El president ha participat juntament amb el comissari europeu d'Investigació, Carlos Moedas, en un col·loqui sobre el paper del disseny en la reindustrialització europea 

 

Bruselas. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la Comissió Europea que l'estratègia per a aplicar el nou pressupost comunitari "augmente, com sembla que ho farà, la inversió en innovació de manera determinant" i que, a més, situe el disseny "com un factor clau" d'aquesta partida. 

El cap del Consell ha participat a Brussel·les amb el comissari europeu d'Investigació, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, en el col·loqui "El paper del disseny en la reindustrialització europea. El cas del disseny valencià", en el qual han intervingut també diferents empreses, professionals i experts del món del disseny a la Comunitat. 

Puig ha reivindicat "que es reequilibre la balança entre innovació i disseny", un objectiu que la Generalitat pretén potenciar, "alineada amb les polítiques de les institucions europees", a través d'instruments com l'Agència Valenciana de la Innovació, tal com ha explicat. 

"La Comunitat Valenciana s'ofereix com a plataforma, com una regió on impulsar aquesta aliança necessària entre disseny, ciència i tecnologia", ha afirmat el responsable del govern autonòmic, que ha afegit que aquesta unió pot generar "valor afegit, talent i creativitat perquè aconseguim aquesta major productivitat de la indústria europea". 

En aquest sentit, el president ha defensat les mesures que contribueixen al ressorgiment d'un espai industrial comú a la Unió Europea, i que a través seu es consolide "aquesta ocupació de qualitat que és l'ambició conjunta del model social europeu". 

A més, ha indicat Puig, el potencial de la Comunitat està avalat per la seua actual aportació al conjunt del disseny espanyol, ja que, segons ha subratllat, entre 2012 i 2016 les empreses valencianes van presentar a l'Oficina Europea de Propietat Industrial (EUIPO) el 13,3 % de les sol·licituds de marca i el 25 % dels dissenys comunitaris de totes les empreses espanyoles, i en el curs 2015-2016 la Comunitat va acollir el 26 % del total d'estudiants superiors de disseny d'Espanya.