Notícies

Ves enrere Ximo Puig garanteix la màxima 'cooperació i col·laboració' per a minimitzar els efectes del Brexit sobre la ciutadania i el teixit productiu

Ximo Puig garanteix la màxima 'cooperació i col·laboració' per a minimitzar els efectes del Brexit sobre la ciutadania i el teixit productiu

President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig junto con el embajador entrante del Reino Unido en España Hugh Elliot
 
 
- El president, que s'ha reunit amb l'ambaixador entrant del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, viatjarà el 3 de desembre a Londres com a part del pla del Consell per a fer front al Brexit.

- Advoca per mantindre amb la "major fluïdesa possible" les relacions amb aquest país i per una "solució pactada" per a la seua eixida de la UE.

 

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit a l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, la màxima "cooperació i col·laboració" del Govern valencià per a minimitzar els efectes del Brexit sobre les persones i les empreses.


Així s'ha expressat el responsable del Consell després de la reunió mantinguda al Palau de la Generalitat amb el nou ambaixador britànic a Espanya, que va prendre possessió del càrrec l'estiu passat.

"La Comunitat Valenciana té una relació intensa, profunda i d'amistat amb el Regne Unit", ha recordat Puig, que ha assenyalat que al territori valencià resideixen "al voltant d'un terç de tots els britànics que viuen a Espanya".

Així mateix, ha destacat que la relació comercial, comptabilitzant l'activitat turística i les exportacions, va ser de 5.000 milions d'euros durant l'any passat. Per això, el president ha advocat per "mantindre, amb la major fluïdesa possible", aquestes relacions.

Respecte d'això, Puig ha incidit en la importància d'establir una solució "pactada i dialogada" ja que, segons ha assenyalat, "la Gran Bretanya pot deixar de ser membre de la Unió Europea, però mai deixarà de ser Europa".

En aquest sentit, ha assegurat que la Generalitat va garantir "des del primer moment" l'assistència sanitària als residents britànics i ha explicat que el Consell ha establit un pla post-Brexit amb mesures com "una inversió al voltant d'11 milions d'euros per a promocionar la nostra presència al Regne Unit, fonamentalment turística".

Així, en el marc d'aquest pla, el president ha explicat que viatjarà a Londres el dimarts que ve, 3 de desembre, amb representants de les cambres valencianes, per a la presentació de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana.

 

Font: Generalitat Valenciana.