Notícies

Ves enrere <h1> 'Apostem per la inversió estrangera per a impulsar el turisme residencial i de salut'</h1>

<h1> 'Apostem per la inversió estrangera per a impulsar el turisme residencial i de salut'</h1>

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha mostrat "el compromís de la Generalitat amb la posada en marxa d'iniciatives que contribuïsquen a augmentar la inversió estrangera directa a la Comunitat Valenciana com a aposta estratègica per a innovar el nostre teixit productiu, guanyar competitivitat i garantir el creixement i la generació de riquesa i ocupació".

"En l'àmbit del sector turístic, esta aposta per la internacionalització es traduïx en la necessitat d'atraure al turista estranger perquè visite la Comunitat i també a aconseguir que, després de conéixer-la, decidisca adquirir una vivenda i fixar la seua residència permanent o temporal ací", ha assenyalat

"Així mateix", ha afegit, "estem treballant per a fomentar l'oportunitat que empreses estrangeres s'interessen a invertir en estes noves modalitats de sector turístic que contribuïsquen al desenrotllament i a la diversificació econòmica de la Comunitat".


"Hui en dia gran quantitat d'inversors internacionals dirigixen les seues mirades al nostre país. Hem d'aprofitar la situació actual i el posicionament actual d'Espanya i de la Comunitat Valenciana per a atraure els fluxos d'inversió a la nostra regió", ha afirmat.


Buch ha realitzat estes declaracions durant la clausura de la jornada "Comunitat Valenciana, destinació internacional de turisme residencial i de salut" amb la que arranca el I Fòrum Internacional d'Inversió en Turisme Residencial i Saludable a la Comunitat Valenciana que celebra hui i demà la Generalitat en l'hotel Sha Wellness Spa en Alfàs del Pi.


En la seua intervenció, el conseller ha destacat les possibilitats d'expansió que els sectors del turisme residencial i de salut tenen la Comunitat en esta matèria, "un potencial que hem d'aprofitar i promocionar en l'exterior en totes les seues facetes a fi de posicionar-nos a nivell internacional fent valdre els nostres elements diferenciadors".


En este sentit, ha assenyalat "el paper que el turisme residencial exercix com a element d'impuls per al sector immobiliari i este, al seu torn, sobre la resta de l'economia, ja que quan un resident estranger adquirix una casa consumix molt més que el gasto inicial d'adquirir una vivenda".

Buch ha indicat que la vivenda és el tercer sector en pes de l'exportació de la Comunitat Valenciana, després del de l'automòbil i el de les fruites i verdures. "De fet", ha afegit, "el 50% de les vivendes de la província d'Alacant es ven a fora, amb alt pes relatiu d'immobiliàries en països de la Unió Europea; mentres que un altre 25% es destina al turisme estranger".


 

Així mateix, ha manifestat el seu suport a potenciar el turisme destinat a les nostres residències per a jubilats, per a dependents o per a sèniors no dependents i ha assenyalat que per cada dos usuaris d'una residència es crea almenys un lloc de treball directe. A més es tracta d'un tipus de turisme que fomenta la presència de llocs de treball qualificats.


Inversió estrangera en el sector immobiliari de la Comunitat


Cal destacar que la Comunitat va liderar en 2012 el nombre de transaccions immobiliàries residencials realitzades a Espanya per estrangers, amb un poc més del 30% del total nacional (el 80% en la província d'Alacant); i un volum de negoci superior als 1.632 milions d'euros, un 14% més que en 2011.


Així mateix, les dades de turisme residencial són una de les claus de l'actual recuperació de l'activitat econòmica, amb un increment generalitzat dels principals mercats en 2013, entre els quals destaquen sobretot el nòrdic i el francés.


Turisme de salut com a producte especialitzat


Junt amb el turisme residencial, el conseller s'ha referit al turisme de salut com "un dels productes de l'oferta diferenciada i especialitzada que s'ha de potenciar en la Comunitat per a fidelitzar el turista durant tot l'any".


"Es tracta d'un dels segments de mercat en què la Comunitat deu i pot guanyar l'excel·lència, per la seua capacitat per a desestacionalitzar la nostra oferta turística així com per a atraure un turista amb un perfil de renda mitjana-alta amb un major poder adquisitiu", ha afirmat.


Buch ha recordat que la Comunitat Valenciana se situa com la sexta autonomia per oferta en este sector, amb 46 establiments de salut i benestar i més de 16.000 places d'allotjament associades repartides entre allotjaments amb spa (88%), balnearis (9%) i centres de talassoteràpia (3%).

Vore notícia