Notícies

Ves enrere <div class="encabezado"> García Pardo afirma que la Comunitat Valenciana continua liderant la venda de vivendes a estrangers</div>

<div class="encabezado"> García Pardo afirma que la Comunitat Valenciana continua liderant la venda de vivendes a estrangers</div>

La directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Inmaculada García Pardo, ha assegurat hui que la Comunitat Valenciana "és la destinació principal per als ciutadans de la Unió Europea que volen adquirir una vivenda a Espanya".

Així ho ha declarat durant la seua intervenció en el I Fòrum Internacional d'Inversió en Turisme Residencial i Saludable a la Comunitat Valenciana que se celebra hui i demà a l'Alfàs del Pi.

García Pardo ha explicat que la Comunitat Valenciana és un escenari que permet una gran flexibilitat d'elecció entre una àmplia gamma d'estils de vida, tots en consonància amb les expectatives que necessiten els ciutadans europeus quant al temps d'oci i la qualitat de vida.

Un magnífic clima, propici per a disfrutar de múltiples activitats d'oci, acompanyat per extenses àrees naturals protegides, fan de la Comunitat Valenciana una excel·lent opció perquè els ciutadans europeus decidisquen establir ací el seu lloc de residència de manera temporal o definitiva. A això cal afegir, ha remarcat García Pardo, que l'adquisició d'un immoble també suposa una inversió molt sòlida dins d'un marc que oferix totes les garanties tècniques i legals possibles.

García Pardo ha remarcat que des de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient s'estan desenrotllant accions que impulsen l'activitat productiva i l'ocupació per mitjà de l'adquisició, el lloguer i l'ús de vivendes a la Comunitat Valenciana per part de ciutadans europeus. Una d'estes va ser la creació d'una comissió per a potenciar este tipus de turisme i els resultats han sigut molt positius.

La Comunitat Valenciana lidera el nombre de transaccions immobiliàries residencials realitzades per estrangers a Espanya. De les 54.232 vivendes venudes en 2012 a la Comunitat, un total de 15.573 van ser a estrangers, la qual cosa representa un 30 per cent.

Alacant, destinació preferida

De la mateixa manera, García Pardo ha destacat que més del 32 per cent de les vivendes que es venen a estrangers a Espanya, es venen a la Comunitat Valenciana, i Alacant és la província preferida per este tipus de compradors, on es concentren més del 80 per cent de les transaccions registrades en 2012.

"L'atractiu que té la Comunitat Valenciana per als estrangers és tal que, a pesar de l'actual context socioeconòmic, l'adquisició de vivendes per part dels ciutadans europeus s'ha incrementat en els últims tres anys", ha assenyalat. I així ho reflectixen la xifres: en 2010 les vendes a estrangers es van xifrar en 10.589 cases, en 2011 va ascendir a 11.736 i l'any passat se'n van vendre un total de 15.573.

Quant a països, els majors compradors procedixen del Regne Unit (representen un 17%), seguits pels russos (12%), que van incrementar notablement les adquisicions en 2012, i per noruecs (9%), francesos (8%) i belgues (6%).

Finalment, la directora general d'EIGE ha afirmat que "la seguretat i confiança que es genera en l'adquisició de vivendes a Espanya, i concretament a la Comunitat Valenciana, augmenta el nostre atractiu. La qualitat dels edificis, les garanties oferides per l'aplicació de reglaments nacionals i regionals, així com l'accés a les garanties legals de tots els ciutadans a través de registradors i notaris proporcionen a qualsevol persona totes les garanties per a realitzar transaccions de compravenda de vivendes".

Vore notícia