Notícies

Ves enrere 'La Comunitat destinarà el 26,7% dels seus fons estructurals a l'FSE'

'La Comunitat destinarà el 26,7% dels seus fons estructurals a l'FSE'

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Manuel Viesca, ha afirmat hui que "la Comunitat Valenciana dedicarà, almenys, el 26,7% dels seus fons estructurals al Fons Social Europeu".

Viesca ha realitzat estes declaracions durant la inauguració a València del Fòrum sobre Creixement Integrador, organitzat per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública per a abordar els punts de vista d'entitats públiques i agents socials, econòmics i civils sobre quines actuacions s'han de prioritzar en l'àmbit del creixement integrador amb el finançament del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

El director general ha concretat que "la Generalitat destinarà 254,6 milions d'euros durant els pròxims set anys al Fons Social Europeu, amb l'objectiu de promoure l'ocupació i la mobilitat laboral, la inclusió social i la lluita contra la pobresa". Viesca ha afegit que un altre dels objectius prioritaris per a aconseguir el creixement integrador és "invertir en educació, el desenrotllament de capacitats i l'aprenentatge permanent".

En paraules del director general, el pressupost de la UE ha de ser "un catalitzador del creixement i l'ocupació en tota Europa i servir de palanca a les inversions productives i en capital humà". Viesca ha explicat que la Comissió ha proposat, per al període 2014-2020, que almenys el 25% del finançament de la política de cohesió s'assigne al capital humà i la inversió social, "és a dir, a la inversió del Fons Social Europeu en les persones". La Comissió ha proposat també que el 20%, com a mínim, dels recursos totals s'assignen a la promoció de la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Cal recordar que la Comunitat rebrà també fons de la iniciativa sobre ocupació juvenil, dins dels més de 900 milions addicionals que percebrà Espanya per a promocionar i generar ocupació juvenil en les regions amb una taxa de desocupació juvenil superior al 25%.

Amb la jornada de hui, la Generalitat tanca una ronda de debats centrada en la participació pública relativa als Fons Estructurals 2014-2020, en els quals ja s'ha abordat el creixement intel·ligent i el creixement sostenible.


La Comunitat, doblement beneficiada

El director general de Projectes i Fons Europeus ha recordat que la Comunitat Valenciana ha resultat doblement beneficiada amb el nou Programa Operatiu de Desenrotllament Regional de la UE per al període 2014-2020 aprovat la passada setmana pel Parlament Europeu, ja que queda incorporada al grup de regions més desenrotllades de la UE, que són les més afavorides en la distribució de fons, i la dota d'una clàusula de revisió que té en compte les dificultats d'algunes regions per la crisi, cosa que significa que el 2016 es revisaran les assignacions en funció del PIB.

Esta clàusula de revisió garantix que es tindran en compte paràmetres com la població o llocs de treball que s'han de crear per a aconseguir els objectius de l'Estratègia Europea 2020 i el PIB regional.

Vore notícia