Notícies

Ves enrere Les pimes innovadores disposaran de 500 milions d'euros de fons de la UE

Les pimes innovadores disposaran de 500 milions d'euros de fons de la UE

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha animat hui els empresaris alacantins a fer les sol·licituds en les convocatòries del programa europeu Horitzó 2020, dotat per als pròxims set anys amb 77.000 milions d'euros.

"S'espera que esta inversió impulse l'economia del coneixement, fomente els avanços científics i permeta a Europa equiparar-se amb els seus competidors", ha assenyalat Viesca, després de recordar que "uns 500 milions d'euros estaran destinats a les xicotetes i mitjanes empreses innovadores, que es finançaran per mitjà d'un nou instrument assignat a eixes empreses".

Viesca ha fet estes declaracions en la localitat alacantina d'Ibi, on ha mantingut una reunió amb empresaris de la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida, l'Associació d'Empresaris d'Ibi (IBIAE) i la Federació Empresarial de l'Alcoià i el Comtat (FEDAC).

En la reunió, el director general ha comunicat als empresaris les negociacions de la Comunitat Valenciana pel que fa als fons FEDER, així com la primera convocatòria del programa Horitzó 2020, anunciada la setmana passada, que cobrix programes específics com ara la ciència excel·lent, el lideratge industrial i els reptes socials, dotats en conjunt amb 7.600 milions d'euros.

En esta primera convocatòria, Horitzó 2020 finançarà també proves pilot, prototips, assajos, I+D orientada als negocis, promoció de l'esperit empresarial i assumpció de riscos i per a donar forma a la demanda de productes i servicis innovadors. "El programa ajudarà des de la primera idea innovadora fins al producte acabat per l'empresa i posat a disposició del consumidor", ha explicat Viesca.

Més fons estructurals que en el període anterior

El director general ha recordat als empresaris alacantins que, en el període 2014-2020, la Comunitat Valenciana rebrà finalment 2.259,85 milions d'euros de fons estructurals, un 4,3% més que en el període 2007-2013, ja que als 2.156,85 milions d'euros que ja es van negociar cal afegir-los-en 103 milions per a posar en marxa la denominada Iniciativa Ocupació Juvenil de la Unió Europea.

D'eixos fons, la Generalitat en gestionarà 974,2 milions, un 22,7 % més que en el període anterior. 668 milions aniran destinats al Fons de Desenrotllament Regional (FEDER), que principalment finança accions en l'àmbit de la competitivitat de les pimes; innovació, investigació i desenrotllament; tecnologies de la informació i comunicació (TIC), i accions que promoguen una economia baixa en carboni.

Vore notícia