Notícies

Ves enrere and #39;El nostre objectiu and eacute;s duplicar la captaci and oacute; de fons europeus i aconseguir els 500 milions per a la Comunitat Valenciana and #39;

and #39;El nostre objectiu and eacute;s duplicar la captaci and oacute; de fons europeus i aconseguir els 500 milions per a la Comunitat Valenciana and #39;

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha afirmat este matí que "l'objectiu de la Generalitat és duplicar la captació de fons europeus, respecte de l'anterior programa marc, i aconseguir els 500 milions per a la Comunitat Valenciana".

"Per a això, hem posat en marxa un comité tècnic de treball que elabora un pla d'acció en què participen tots els departaments del Consell amb competències en I+D", ha explicat Buch, qui ha afegit que "este pla establirà els objectius estratègics globals i específics per temàtica i tipus d'agent a fi d'aconseguir la màxima competitivitat i excel·lència que ens permeta duplicar la captació de fons".

Buch s'ha manifestat en estos termes durant la cloenda de la jornada sobre el programa europeu Horitzó 2020 "Energia segura, neta i eficient. Oportunitats de Finançament en l'Horitzó 2020".

La Unió Europea ha posat en marxa el Programa H2020, dotat amb 76.880 milions d'euros, com a ferramenta de finançament per a ajudar els estats membres a aconseguir els objectius europeus establits per a l'any 2020.

Com ha explicat el conseller "en matèria d'energia, el principal objectiu europeu és aconseguir una quota del 20% d'energia procedent de fonts renovables en el consum final brut d'energia de la Unió Europea, així com reduir un 20% el consum energètic global de la UE respecte de l'escenari tendencial projectat".

Així, del pressupost global del H2020, un total de 5.931 milions d'euros serà destinat a l'àrea d'energia neta i eficient, i d'altres 6.339 milions d'euros a transport ecològic i intel·ligent.

Segons Buch "hem d'aprofitar al màxim l'oportunitat que ens oferix el programa Horitzó 2020 i des de la Generalitat treballem per a aconseguir que els projectes que sorgisquen a la Comunitat Valenciana obtinguen el màxim suport dels pressupostos europeus".

Per a això, des de l'IVACE-Energia s'impulsarà la participació del major nombre de projectes innovadors en l'àmbit energètic, que afavorisquen la transició cap a un sistema energètic fiable, sostenible i competitiu.

El Consell, amb els objectius europeus

En la seua intervenció, el titular d'economia ha remarcat que "la política energètica que desenrotlla el Consell està en plena sintonia amb els objectius europeus i pretén que l'energia siga una ferramenta estratègica en la competitivitat de la indústria i el teixit empresarial valencià i en la generació d'ocupació de qualitat".

Les accions dutes a terme en este camp en els últims anys han permés que la presència de les energies renovables suposen ja 44% de tota la potència elèctrica instal·lada al territori valencià, amb la qual cosa l'objectiu per a esta legislatura d'aconseguir el 45% està pràcticament complit.

Buch també s'ha referit a l'eficiència energètica a la Comunitat Valenciana, de la qual ha destacat "és un 10% millor que la mitjana espanyola, cosa que es convertix, sens dubte, en un avantatge competitiu respecte a la resta d'Espanya".

A més, gràcies en bona part a les polítiques actives d'estalvi energètic que es fan a la Comunitat, s'ha reduït en 2.000 milions d'euros la factura energètica anual.

Programa Europeu Horitzó 2020

Horitzó 2020 és una iniciativa de la Unió Europea per al període 2014-2020 que suposa la continuïtat del VII Programa Marc d'Investigació i Desenrotllament, de les accions d'innovació del Programa Marc per a la Innovació i la Competitivitat i de les accions de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, tots programes realitzats durant el període 2007-2013.

Horitzó 2020 concentra gran part de les seues activitats d'investigació i innovació de la Unió Europea (H2020).

Esta jornada s'emmarca dins de l'Estratègia de Coordinació en I+D+i que realitza la Generalitat, i pretén mostrar claus per a presentar projectes a les convocatòries del programa europeu Horitzó 2020 que incrementen les seues possibilitats d'èxit.

En esta trobada s'oferix informació essencial sobre el contingut tècnic del programa de treball corresponent a la primera convocatòria de propostes 2014-2015 del Repte Energia de l'H2020, així com sobre les novetats del Programa de la Unió Europea per a la Investigació i Innovació Horitzó 2020 en general.

El Repte Energia comprén tres grans àrees: eficiència energètica, energia competitiva baixa en carboni, i ciutats i comunitats intel·ligents, així com dos nous instruments: un per a pimes i un altre per a projectes pilot d'innovació (fast track to innovation topic).

Vore notícia