Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat Valenciana presenta les seues millors pràctiques en turisme davant de la UE

<strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat Valenciana presenta les seues millors pràctiques en turisme davant de la UE

La Comunitat Valenciana ha presentat les seues millors pràctiques en turisme davant de les regions de la Unió Europea durant la seua participació en Euromeeting 2013, tal com ha explicat la directora general de Relacions amb la Unió Europea, Victoria Palau.

En concret, el Comité de les Regions, la institució europea on les regions participen en els processos de decisió de la UE, va acollir divendres passat la conferència europea Euromeeting 2013, coorganitzada per la xarxa NECSTouR, que reunix entitats regionals que treballen en les àrees relacionades amb la competitivitat i la sostenibilitat del sector turístic i la regió italiana de Toscana.

Amb el tema "Turisme 2014-2020 per al creixement sostenible. Les regions i la programació de fons europeus", la conferència va comptar amb la participació de representants de totes les institucions europees i amb la de les regions amb models de desenrotllament sectorials més potents i innovadors.

En el marc d'esta trobada, la directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat va presentar, en coordinació amb l'Agència Valenciana del Turisme, l'Estratègia Global de Turisme de la Comunitat, així com bones pràctiques en sostenibilitat turística desenrotllades durant el període 2007-2013. També va comentar les principals línies d'actuació estratègica de cara al nou període financer 2014-2020 i les actuacions previstes.

Igualment, Palau va subratllar l'estreta col·laboració de la Comunitat Valenciana amb la Comissió Europea, on participa en els seus grups de treball i en la fase pilot d'impuls del sistema d'indicadors europeus de turisme sostenible que desplega la Direcció General d'Indústria i Emprenedoria de la Comissió.

La innovació i l'ocupació van ser també temes destacats en la presentació que va fer la directora general, que va destacar la creació de l'INVAT.TUR i les seues activitats, així com la iniciativa Travel Open Apps, un projecte valencià que la Comissió Europea ha pres com a model per a un projecte a major escala, i les nombroses actuacions de la Xarxa de Centres CdT, que brinden formació especialitzada i suport específic al sector.

La Comunitat Valenciana va compartir el panell, presidit pel director d'Empresa i Emprenedoria de la Comissió Europea, Pedro Ortún, amb les regions italianes de Toscana i Vèneto, la francesa Provença-Alps-Costa Blava, la regió croata d'Ístria i Catalunya.

Vore notícia