Notícies

Ves enrere <p style="margin-bottom: 0cm"> and nbsp;'L'eficiència energètica de la Comunitat és un 10% millor que a Espanya'

<p style="margin-bottom: 0cm"> and nbsp;'L'eficiència energètica de la Comunitat és un 10% millor que a Espanya'

El director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha afirmat hui que "el consum d'energia per unitat de PIB, és a dir l'eficiència energètica, és a la Comunitat Valenciana un 10% millor que la mitjana nacional, fet significant pel que fa a la reducció de costos i la millora de la competitivitat de la nostra societat".

Cejalvo s'ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en la jornada del projecte europeu "Greencranes Valencia Demo Day", que ha tingut lloc hui en el Port de València.

Segons Cejalvo, "un dels sectors en què des de la Generalitat s'està fent un major esforç i per al qual hi ha un nombre més gran de mesures d'estalvi i eficiència energètica és el sector del transport. Este sector és el major consumidor d'energia de la Comunitat, amb un 40% sobre el total, per la qual cosa resulta necessària una ràpida actuació".

"Cal destacar que pràcticament la totalitat del consum d'energia d'este sector prové del petroli. Per això, és necessari dur a terme polítiques actives en matèria d'estalvi i eficiència que reduïsquen el consum de petroli i contribuïsquen a l'impuls de noves tecnologies que introduïsquen combustibles alternatius", ha afegit.

Per a fomentar la mobilitat sostenible, des de l'IVACE-Energia s'està incentivant per mitjà d'ajudes econòmiques l'elaboració de plans de mobilitat urbana sostenible en municipis i plans de transport per a empreses. Estos estudis tenen com a objectiu la implantació de tipus de transports que facen compatibles creixement econòmic i defensa del medi ambient.

Pla de Transport Sostenible en el Port de València

Un exemple d'este tipus de mesures és el suport que des de l'IVACE- Energia es va donar al Pla de Transport Sostenible de l'Autoritat Portuària de València amb una ajuda econòmica de 15.225 euros, que suposava el 60% del seu cost.

En este estudi es va analitzar la mobilitat dels treballadors i del personal associat a l'activitat diària del port de València, tant pel que fa a l'accés al port com als desplaçaments realitzats en el seu l'interior, amb l'objectiu de racionalitzar els desplaçaments al centre de treball i, sobretot, d'acabar amb l'ús ineficient del vehicle privat.

Cal destacar que diàriament el nombre d'empleats que accedix al Port de València ascendix a 1.600 persones i la mitjana de vehicles de motor diaris és de 9.500 que poden arribar a màxims de 14.000.

Projecte Europeu Greencranes
L'objectiu general de Greencranes és demostrar la viabilitat de noves tecnologies i combustibles alternatius, com per exemple el gas natural liquat, per mitjà de projectes pilot desenrotllats en les terminals portuàries de contenidors. Estos projectes pretenen, així mateix, demostrar la capacitat de reducció del consum energètic i les seues emissions de gasos contaminants.

En particular, Greencranes pretén demostrar a València la viabilitat d'emprar gas natural liquat per a alimentar els capçals tractors de la terminal Noatum Terminal Valencia i la utilitat de disposar de sistemes de control i monitorització en temps real del consum energètic de les terminals portuàries de contenidors.