Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107"><span lang="ca-ES">La Generalitat culmina la representaci and oacute; de la postura comuna de les autonomies en la UE</span>

<strong id="aui_3_2_0_1107"><span lang="ca-ES">La Generalitat culmina la representaci and oacute; de la postura comuna de les autonomies en la UE</span>

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha participat hui, junt amb el secretari d’Estat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en el Consell de Ministres de Medi Ambient de la UE per a traslladar el posicionament de les comunitats autònomes al debat europeu de les reformes que es preveuen emprendre en diverses normatives i estratègies mediambientals.

En el Consell de Ministres es debatrà el seguiment, la notificació i la verificació de les emissions de diòxid de carboni del transport marítim, la prevenció i la gestió de la introducció i propagació d’espècies exòtiques invasores, els resultats de la COP 19 de Canvi Climàtic celebrada a Varsòvia el passat mes de novembre, la directiva relativa als envasos i residus d’envasos per a reduir el consum de bosses de plàstic i el programa de treball de la presidència entrant.

La posició espanyola està consensuada entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i les comunitats autònomes, sota la coordinació de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, que arreplega les necessitats i inquietuds de les comunitats per a arribar a un acord conjunt.

Participació de la Generalitat Valenciana

En el segon semestre de 2013, la Generalitat ha assumit la representació de les autonomies espanyoles a Europa en dos reunions del Consell de Ministres de Medi Ambient de la UE. La primera, celebrada a l’octubre a Luxemburg, i la segona que tindrà lloc demà a Brussel·les.

Amb esta participació, la Comunitat Valenciana ha pogut traslladar a la UE la posició comuna de les comunitats per a participar en l’adopció de mesures i normatives comunitàries en matèria de medi ambient.

 

Vore notícia