Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1154">Bonig expone en Bruselas las novedades que incorpora la nueva legislación urbanística en materia de programación y en contratación

<strong id="aui_3_2_0_1154">Bonig expone en Bruselas las novedades que incorpora la nueva legislación urbanística en materia de programación y en contratación

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha mantingut hui una reunió amb el director general de Comerç Interior de la Comissió Europea, Pierre Delsaux, a qui ha exposat les principals novetats que incorpora l'Avantprojecte de Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge en matèria de programació urbanística, en la figura de l'agent urbanitzador i en contractació.

Segons ha explicat Bonig, estes modificacions tenen l'objectiu de "incrementar el control públic del procés de programació, garantir la transparència, la igualtat i la lliure concurrència i en els processos de selecció de l'agent urbanitzador, augmentar el reconeixement de la propietat privada en els processos de transformació urbanística, i atorgar més seguretat jurídica als processos de programació".

Entre les principals novetats, l'avantprojecte de llei incorpora la modalitat de gestió urbanística per la propietat, que preveu la possibilitat de designació directa com a urbanitzador al propietari o propietaris majoritaris.

A més, en la nova legislació desapareix la tramitació notarial dels Programes, de manera que seran els ajuntaments els que aproven les bases de programació que establix les regles del joc, tècniques, econòmiques i jurídiques, per les que es regirà tot el procés.

Esta trobada s'ha produït després de més d'un any de treball conjunt i coordinat entre la Conselleria d'Infraestructures i la Comissió Europea per a consensuar la normativa, previ a la seua tramitació parlamentària que, segons ha assegurat la consellera, "s'iniciarà abans que finalitze l'any ja que en estos moments estem demanant els últims informes preceptius".

"Els representants de la Comissió Europea han valorat de manera molt positiva el treball que portem realitzant en la Conselleria durant els últims mesos i que suposa un canvi radical en la legislació urbanística valenciana, especialment pel que fa a la contractació", ha afegit Bonig.

Reunió amb la Representació Permanent d'Espanya davant de la UE

Prèviament, la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient s'ha reunit amb la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea amb l'objectiu de coordinar la postura que es mantindrà en el pròxim Consell de ministres de Medi Ambient que tindrà lloc en el mes d'octubre. A esta reunió ha assistit també l'ambaixador Adjunt de la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea, José Pascual Marco Martínez.

Bonig ha recordat que "la Comunitat Valenciana ha assumit, en l'últim semestre de l'any, la coordinació i representació de la posició comuna en matèria de medi ambient de les comunitats autònomes a Europa, en substitució de la regió de Múrcia".

"Per a la Generalitat Valenciana és un honor i una responsabilitat dur a terme la coordinació de les comunitats autònomes espanyoles en els Consells de ministres Europeus de Medi Ambient", hi ha assenyalat la consellera Isabel Bonig.

"Es tracta -ha continuat Bonig- d'un important repte per a la Comunitat fixar els continguts de l'estratègia comuna que, posteriorment, defendrà el Regne d'Espanya davant del Consell d'Europa i que afecta temes tan importants com el canvi climàtic, la gestió dels residus o la conservació de la biodiversitat, i que repercutixen sobre tants països i ciutadans".

Al llarg d'este semestre, la Comunitat Valenciana acompanyarà el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Govern d'Espanya en les pròximes reunions que se celebraran tant a Brussel·les com a Luxemburg.
 

Veure noticia