Notícies

Ves enrere 227 municipis de la província de Valéncia s'han beneficiat ja dels fons estructurals de la UE

227 municipis de la província de Valéncia s'han beneficiat ja dels fons estructurals de la UE

 

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha recordat hui que "227 municipis de la província de València s'han beneficiat dels fons estructurals de la Unió Europea en els últims set anys".

Viesca, que esta vesprada ha intervingut en el Seminari Partenàlia, l'objectiu del qual és facilitar la cooperació territorial entre els governs locals i acostar-los a la realitat europea, ha explicat que "el programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana tindrà en compte l'especial rellevància dels municipis com a motor del desenrotllament de les regions".

En paraules del director general, la UE exigix que el 5% dels recursos del Fons Europeu de Desenrotllament Regional assignats a cada regió s'invertisca en accions integrades per al desenrotllament urbà sostenible, "per això la importància d'obrir el debat a les diputacions com a organismes responsables de gestió per a la posada en marxa de nous projectes que potencien el desenrotllament sostenible".


De fet, els Fons FEDER permetran a les corporacions locals realitzar inversions per valor de 120 milions d'euros, la qual cosa suposarà unes ajudes de prop de 60 milions d'euros per al període 2014-2020.

Entre les sol·licituds d'ajudes realitzades per les diputacions a la Generalitat per a ser finançades amb fons europeus, Viesca ha destacat els projectes centrats en l'estalvi i l'eficiència energètica, l'ús d'energies renovables o la incorporació de noves tecnologies per a dotar els municipis de banda ampla.

"Totes eixes ajudes afavoriran la transició a una economia baixa en carboni, l'abastiment d'aigua i la protecció del medi ambient", ha assenyalat.

La veu de les administracions locals

Partenàlia és una associació internacional d'àmbit europeu creada en 1993. És l'única associació internacional en la Unió Europea que unix exclusivament els governs locals intermedis.

Esta associació té un paper clau en la construcció d'una Europa més integrada, ja que és la veu de les administracions locals intermèdies i els oferix una plataforma de treball privilegiada per a promoure iniciatives innovadores, així com l'intercanvi de millors pràctiques a escala transnacional. Amb més de 16 anys d'experiència, Partenàlia s'ha convertit en un marc de referència per a la participació de les col·lectivitats locals en l'àmbit europeu i per al desenrotllament i de polítiques innovadores d'àmbit local.

 

Vore notícia