Notícies

Ves enrere Agricultura destina prop de sis milions d and #39;euros al pagament d and #39;ajudes de desenrotllament rural

Agricultura destina prop de sis milions d and #39;euros al pagament d and #39;ajudes de desenrotllament rural

La Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua ha fet efectiu el pagament de prop de sis milions d'euros en concepte d'ajudes per al desenrotllament rural de la Comunitat Valenciana. 

En concret, estes subvencions, emmarcades en el programa Ruralter-Leader, beneficiaran un total de 109 organismes, entre ajuntaments i mancomunitats de municipis. Per províncies, se'n beneficiaran 62 consistoris i la mancomunitat de l'interior Terra del Vi de València, 19 ajuntaments i les mancomunitats Baix Maestrat i Comarcal Els Ports de Castelló, així com 14 consistoris i la Mancomunitat Intermunicipal Vall del Pop d'Alacant. 

La finalitat d'estes ajudes és impulsar iniciatives que permeten dinamitzar els sectors productius ja siga en l'àmbit agroalimentari com en altres activitats econòmiques complementàries com ara el turisme rural, la millora de servicis bàsics i el desenrotllament de projectes de recuperació i manteniment del patrimoni arquitectònic i urbà. 

D'esta manera, es vol contribuir a dinamitzar en termes socioeconòmics els espais rurals del nostre territori, i afavorir així la vertebració de la comunitat, la creació d'ocupació i la igualtat d'oportunitats entre els municipis de l'interior i de la costa. 

Tots els projectes Ruralter-Leader s'articulen d'acord amb els principis de sostenibilitat i de respecte pel medi ambient, a més de sorgir dels agents públics i privats d'estes zones, per això donen resposta de manera adequada a les necessitats concretes de cada municipi o comarques. 

Cal destacar que els fons per a les ajudes Ruralter-Leader són aportats en un 62,5 % per la Generalitat, mentres que la Unió Europea, a través del programa FEADER, i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient aporten un 37,5 %. 

Pla de Desenrotllament Rural 2007-2013 

Els projectes objecte de subvenció en el marc de Ruralter-Leader fan referència a les línies d'actuació del Programa de Desenrotllament Rural (PDR) 2007-2013 relacionades amb la qualitat de vida en les zones rurals i la diversificació de l'activitat econòmica, així com l'enfortiment d'estratègies locals de desenrotllament rural i iniciatives de cooperació. 

Així mateix, Ruralter pretén contribuir al fet que els municipis amb més problemes de despoblament i envelliment poblacional de la Comunitat aconseguisquen una revitalització de la societat i de l'economia, més enllà dels mercats agrícoles, per això el seu caràcter multisectorial.

Vore notícia