Notícies

Ves enrere Bonig destaca l'impuls a les inversions estrangeres que dóna la Llei d'Emprenedors

Bonig destaca l'impuls a les inversions estrangeres que dóna la Llei d'Emprenedors

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha destacat que la nova llei de suport als emprenedors i la seua internacionalització "suposa un clar avanç en la promoció d'inversions estrangeres a Espanya, i per tant, quelcom molt beneficiós per a la nostra Comunitat".

En la inauguració de la Jornada sobre Mesures de suport a l'adquisició de vivendes per estrangers on s'ha abordat la Llei d'Emprenedors i posada en marxa de futures accions, Bonig ha explicat que la nova legislació establix un règim específic de visats i autoritzacions de residència per a inversors.

Així, ha indicat que "es concedirà visat de residència per a aquells estrangers no residents que es proposen entrar a Espanya per tal de realitzar una inversió de valor igual o superior a 500.000 euros".

Segons ha recordat Bonig, "som una de les regions preferides pels residents estrangers per a establir la seua residència vacacional o definitiva, i per això es compren ací la seua vivenda".

En este sentit, la consellera ha apuntat que "la Comunitat Valenciana acull més del 30% de les vendes totals a estrangers realitzades a Espanya, en els tres primer trimestres de l'any ja s'han venut 12.032 vivendes i Alacant és la primera província d'Espanya en vendes a estrangers. amb 9.878 vivendes en el que va d'any 2013, seguida per Màlaga amb 4.705 immobles".

A més, la consellera ha afegit que "junt amb els ja tradicionals inversors o compradors de vivenda de Regne Unit o França, i Alemanya o Bèlgica que des de sempre hem tingut a la Comunitat Valenciana, el fenomen de nous compradors de països nòrdics o emergents com ara Rússia o Xina està cobrant força".

Durant els últims dos anys s'ha produït a la Comunitat un important increment de les compres de ciutadans de països com ara Rússia, que durant l'últim any han sigut els principals compradors estrangers de vivendes en la nostra Comunitat amb un increment anual superior al 8%, o Algèria , els que han ocupat el tercer lloc, darrere dels compradors britànics.

"És per això, ha afegit Bonig, per la qual cosa la mesura que inclou esta llei de concedir la residència a estrangers que invertisquen en el mercat immobiliari ha sigut un important avanç per a la nostra Comunitat".

Per a la titular d'Infraestructures, "amb esta llei se'ls obri l'oportunitat de tindre permís de residència als inversors en vivenda" i ha incidit que en el cas dels immobles, els 500.000 euros no han de ser gastats en una única vivenda o local. L'interessat pot adquirir unes quantes cases, negocis o inclús terrenys de quantia inferior i obtindrà la residència sempre que la suma de la seua inversió supere la quantia establida.

Activitat exportadora clau per a la Comunitat

Així mateix, Bonig ha fet referència a "la venda de vivendes a estrangers com una de les activitats exportadores clau per a la Comunitat Valenciana" i ha manifestat que "la Conselleria d'Infraestructures junt amb el Govern d'Espanya han desenrotllat una sèrie d'accions dirigides a fomentar l'adquisició, arrendament i ús de vivendes de la Comunitat per ciutadans de la resta d'Europa".

"El principal objectiu que ens marquem des de la Generalitat, ha continuat la consellera, és oferir als possibles compradors estrangers les garanties tècniques, administratives i jurídiques de les que gaudixen qualsevol transacció realitzada a la Comunitat Valenciana.

Entre les accions i iniciatives posades en marxa, la Generalitat en 2011 va crear una Comissió amb la finalitat d'incentivar les transaccions de vivenda per ciutadans estrangers i facilitar el treball conjunt de les administracions, institucions i entitats particulars que participen en este procés. Esta comissió està integrada pel representants de les distintes administracions públiques, les cambres de Comerç, notaris, registradors, promotors o API entre altres.

Esta comissió ha realitzat accions de promoció en diferents ciutats com ara Brussel·les, Londres o Hèlsinki on -ha assegurat Bonig- que "la Comunitat Valenciana té un dels millors marcs legals de la UE, tant per a la transmissió d'immobles, com per protegir els drets com a copropietaris, així com que podem presumir d'una qualitat en les nostres edificacions"

També s'ha creat un web que facilita tota la informació necessària per als ciutadans estrangers. www.buypropertyinspain.org "Live in spain, live in the mediterranean". A través d'esta web es facilita informació de qualitat sobre diferents aspectes relacionats amb la compra i venda de vivenda, lloguer, impostos, qualitat de les vivendes, i informació estadística sobre mercat immobiliari.


 

Vore notícia