Notícies

Ves enrere Císcar trasllada les reivindicacions del camp valenci and agrave; davant de les autoritats europees

Císcar trasllada les reivindicacions del camp valenci and agrave; davant de les autoritats europees

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, s'ha reunit hui a Brussel·les amb diversos representants de la Direcció General d'Agricultura i Desenrotllament Rural de la Comissió Europea.

Durant la trobada, José Císcar ha traslladat les principals reivindicacions del camp valencià. En concret, ha reclamat la intervenció de la Comissió Europea per a limitar les importacions d'arròs exemptes d'aranzels procedents d'Àsia. De fet, Cambotja ha passat d'exportar 5.400 tones en la campanya 2008/2009 a més de 190.000 tones en 2012/2013, segons el sector productor d'arròs de la UE (Espanya, Itàlia, Grècia i Portugal).

El conseller de Presidència i Agricultura ha destacat que esta situació està provocant un afonament dels preus en els països europeus productors i dificulta enormement la producció d'arròs a Europa, ja que si els agricultors europeus hagueren d'ajustar-se al preu de l'arròs asiàtic no podrien cobrir ni els costos de producció, amb les corresponents repercussions econòmiques, socials, ambientals i paisatgístiques.


Mesures antidúmping contra la Xina

El conseller de Presidència i Agricultura també ha demanat un esforç al departament d'Agricultura i Desenrotllament Rural de la CE per a aplicar de manera efectiva les mesures antidúmping contra la Xina per la importació de la Unió Europea de satsuma en conserva.

Cal destacar que l'aplicació de les mesures antidúmping és vital per a evitar un greu perjuí al sector productor valencià i espanyol, especialment el de la mandarina satsuma, així com per als fabricants de la conserva del nostre territori.

Actualment, la UE, a instàncies de la Federació Nacional d'Associacions de Transformats Vegetals i Aliments Processats (FENAVAL), ha iniciat una reconsideració per expiració de les mesures antidúmping aplicables a les importacions de determinats cítrics preparats o conservats originaris de la República Popular de la Xina.

Vore notícia