Notícies

Ves enrere El Consell garantix el pagament de 72,3 milions per a ajudes directes i de desenrotllament rural

El Consell garantix el pagament de 72,3 milions per a ajudes directes i de desenrotllament rural

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, José Císcar, ha garantit el pagament, per part de la Generalitat, "de 72,35 milions en concepte d'ajudes pel règim de pagament únic de la Política Agrària Comuna (PAC) i de fons vinculats al Fons Europeu de Desenrotllament Rural (FEADER)".

D'esta manera, José Císcar ha descartat "qualsevol risc de pèrdua de fons FEADER en el Programa de Desenrotllament Rural de la Comunitat Valenciana", a més d'aprofitar per a enviar un missatge de tranquil·litat i confiança als agents del sector agroalimentari amb interessos en esta qüestió.

De fet, el mateix conseller de Presidència i Agricultura va remetre, fa unes setmanes, una carta al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) en què indica la disponibilitat de tot el cofinançament nacional necessari, inclosa la de la Generalitat i MAGRAMA, per a executar el pagament dels fons de desenrotllament rurals pendents del pla financer del Pla de Desenrotllament Rural (PDR) de la Comunitat, aprovat per la Comissió Europea.

Així, el vicepresident ha destacat "la liquidació, la setmana pròxima, per part de la Conselleria de Presidència i Agricultura, d'aproximadament 12,85 milions d'euros per a ajudes de desenrotllament rural, la qual cosa suposa el compliment estricte del pla financer del PDR de la Comunitat".

Estes subvencions, finançades per UE, Generalitat i Govern central, permetran realitzar pagaments de mesures del PDR com ara les línies d'ajudes agroambientals, la instal·lació de jóvens agricultors i modernització d'explotacions agràries, el repoblament i l'augment del valor afegit de productes agrícoles, entre d'altres.

Ajudes de pagament únic

José Císcar també ha anunciat "el desembossament, a partir de dijous vinent, primer dia que s'autoritza la normativa europea per al període ordinari, de les ajudes pel règim de pagament únic, per un valor aproximat de 59,5 milions", quantitat amb què es complix el pagament total dels fons de la PAC de la UE per a la Comunitat l'any 2013".

Respecte d'això, ha recordat que la Generalitat ja va executar el passat mes d'octubre una bestreta de 50,9 milions d'euros per este mateix concepte, per la qual cosa el sector agrari de la Comunitat ha rebut, a través de les denominades ajudes directes, un total de 110,4 milions d'euros durant este període.

En concret, este suport financer beneficiarà prop de 85.000 agricultors i ramaders del territori de la Comunitat, als quals es dota així de liquiditat per a afrontar inversions i iniciar unes altres de noves que requerisquen la seua activitat.

Vore notícia