Notícies

Ves enrere El Consell ha impulsat set plans de suport a treballadors dels principals sectors productius

El Consell ha impulsat set plans de suport a treballadors dels principals sectors productius

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat que "la Generalitat ha impulsat des de 2009 set plans de suport dirigits a treballadors despedits en els principals sectors productius de la Comunitat. La inversió total fins a 2015 és de 24 milions d'euros, dels quals més de 15 milions procedixen de la Unió Europea, a través del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG)".

En este sentit, Buch ha afirmat que "la Generalitat està compromesa al màxim amb tots estos treballadors i, per això, som la regió europea que més projectes ha gestionat comptant amb el finançament del FEAG. En total s'han beneficiat ja un total de 3.600 persones de cinc sectors afectats per la globalització i la crisi econòmica en la ceràmica, la pedra natural, el tèxtil, la construcció i el calçat".

El conseller, que ha presentat hui els resultats del Pla de Suport al Sector de la Construcció, ha explicat que "al novembre de 2013 s'ha aconseguit l'aprovació del Pla de suport al sector de materials de construcció, que tantes sinergies tenen amb el de la construcció, i està en tràmit d'aprovació un nou projecte per al sector tèxtil".

També ha anunciat que "estem analitzant la viabilitat de dos projectes addicionals, que atendrien els treballadors del metall i del sector bancari de la Comunitat Valenciana".

"Accions com estos plans estan permetent que per primera vegada en set anys hàgem reduït la desocupació, i demostren que anem pel bon camí, perquè en 2013 més de 22.000 persones han deixat d'estar parades. I si en concret ens fixem en el sector de la construcció, en este últim trimestre, som la segona regió espanyola on més ha augmentat el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, amb un total de 700 persones, mentres que a Espanya ha disminuït en 18.000", ha explicat Buch.

Balanç del Pla de Suport al Sector de la Construcció

El Pla de Suport al Sector de la Construcció ha acollit un total de 423 treballadors, als quals se'ls ha orientat de forma personalitzada, i els resultats del qual "han sigut molt positius gràcies al conjunt d'actuacions desenrotllades i a l'actitud positiva dels participants", segons el conseller.

Buch ha destacat que "des que es va iniciar el 30 de setembre de 2011 fins al 30 de setembre de 2013 que ha conclòs, s'ha aconseguit que 145 treballadors que havien perdut l'ocupació tornen a estar en actiu, la qual cosa representa un 38,5% d'inserció, i s'han posat en marxa 9 noves empreses, d'entre els 22 plans de negoci desenrotllats".

Més de la mitat d'eixes ocupacions han sigut en el sector de la construcció, que manté la seua activitat gràcies a la rehabilitació d'edificis i a la internacionalització, seguits pel sector del transport, servicis i alimentació.

El pla s'ha dirigit a oferir una formació que fóra realista, de manera que hi haja una obertura de mires cap a altres sectors productius, més enllà del sector de la construcció. També cal destacar l'esforç a oferir formació que es puga acreditar i que proporcione els coneixements requerits obligatòriament en el sector de la construcció en matèria de prevenció de riscos laborals.

Unes altres de les actuacions realitzades han sigut l'ajuda en la busca de l'ocupació i, com a gran novetat del pla, la promoció i el suport als emprenedors, les idees de negoci dels quals han comptat amb l'assessorament de tècnics especialistes.

Vore notícia