Notícies

Ves enrere El conseller d and #39;Hisenda inicia una ronda de contactes amb representants de la UE

El conseller d and #39;Hisenda inicia una ronda de contactes amb representants de la UE

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, inicia hui i fins al pròxim dia 5 de març, una ronda de contactes amb diversos representants de la Unió Europea.

Moragues desenrotllarà una agenda en què s'inclouen diverses trobades de treball relacionades amb el nou programa operatiu 2014-2020, en les quals plantejaran les iniciatives previstes en la Comunitat en matèria de finançament de pimes, I+D+i i noves tecnologies.

Entre les reunions programades, destaca la que mantindrà demà dimarts amb el comissari europeu de Programació Financera i Pressupost, Janusz Lewandowski, i amb els eurodiputats Eva Ortiz i Salvador Garriga.

Alguns dels assumptes que s'exposaran seran la Iniciativa d'Ocupació Juvenil; la clàusula de revisió de 2016 de 4.000 milions d'euros; el gasto que pot ser elegible, atés que el gasto privat és elegible amb el nou programa operatiu i quines inversions privades poden tindre reembossament via fons europeus amb intermediació de la Generalitat.

Així mateix, s'entrevistarà amb el director general d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea, Daniel Carreró, trobada en què es debatrà la posada en marxa de préstecs destinats a pimes a través d'instruments financers comunitaris recolzats amb Fons FEDER.

A més de les subvencions tradicionals, la CE està promovent que les regions concedisquen préstecs a empreses amb càrrec als fons estructurals. El que es pretén és crear uns fons revolving amb les aportacions comunitàries, iniciativa de la Comissió la finalitat de les quals és promoure l'ús d'instruments d'enginyeria financera per a millorar l'accés de les empreses al finançament a través de les intervencions dels Fons Estructurals. Les contribucions del FEDER s'assignaran a fons de préstecs, de garantia o de capital de risc per a invertir en empreses.

La devolució del capital inicial de les inversions es reinvertix novament en altres empreses i així successivament. D'esta manera, una reserva de fons es pot reutilitzar diverses vegades, contribuint així a reciclar els fons públics, impulsar la participació del capital privat i incrementar la sostenibilitat i l'impacte dels recursos públics assignats a les pimes.

Altres de les reunions del conseller d'Hisenda seran amb el gabinet del comissari europeu de Política Regional i Urbana, Johannes Hahn; amb el director general d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Zoltan Kazatsay; amb el cap de gabinet del president del Comité de les Regions, Ramón Luis Valcárcel; i amb el secretari general del Comité Econòmic i Social Europeu i amb el president de la Comissió "Cohesió Econòmica i Social" del Comité Econòmic i Social Europeu.

Amb el comissari de Política Regional i el Consell Econòmic i Social es valorarà la inclusió de gasto privat en el programa operatiu, així com el nou cofinançament al 50%. En este nou període 2014-2020, les inversions que es realitzen en la nostra regió aniran cofinançades en un 50% per les arques comunitàries. Açò implica un major compromís per part de l'entitat que executa el projecte ja que haurà d'aportar la mitat de la inversió, assegurant la viabilitat i eficàcia del projecte que es duga a terme.

Vore notícia