Notícies

Ves enrere El disseny ecológic pot ajudar el sector de la construcció a recuperar el lideratge internacional

El disseny ecológic pot ajudar el sector de la construcció a recuperar el lideratge internacional

La Unió Europea ha finançat el projecte ECHOES, el disseny ecològic en la Construcció i l'Hàbitat Optimitzant Energia per la Sostenibilitat), liderat pel reconegut Institut Stiftelsen Europa de Suècia i en el qual participa l'IVACE, representant Espanya, junt amb altres socis de l'Enterprise Europe Network, com Islàndia i el Regne Unit.

Per al director general d'Indústria, Joaquín Ríos "el disseny ecològic pot ajudar les empreses del sector de la construcció de la Comunitat Valenciana a recuperar el lideratge internacional".

"Els socis de l'IVACE en este projecte són països amb un important lideratge en matèria de disseny sostenible, per la qual cosa treballarem amb ells durant dos anys per a potenciar este àmbit en la Comunitat, com un element d'especialització per a competir en mercat altament exigents en l'àmbit mediambiental", ha manifestat al respecte.

A través del projecte ECHOES, l'IVACE formarà 40 empreses constructores, productores de materials per a la construcció i gabinets professionals d'arquitectura i enginyeria en matèria de disseny ecològic.

Estes 40 empreses podran comptar amb l'assessorament personalitzat d'experts en disseny ecològic que, d'acord amb l'empresa, elaboraran un informe final amb conclusions i millores a implementar.

"Amb la participació en este projecte- ha afegit el titular d'Indústria- l'IVACE està en línia amb les prioritats de la Unió Europea en matèria de sostenibilitat industrial i productiva".

Dins d'este projecte, l'IVACE, en col·laboració amb experts en la matèria, organitzarà distints esdeveniments de sensibilització sobre el disseny ecològic en la construcció sostenible. El primer d'ells tindrà lloc a les fires de l'Hàbitat, Cevisama, Fimma i Maderalia el pròxim mes de febrer.

Vore notícia