Notícies

Ves enrere L'esdeveniment de capitalització del Programa Europeu ENPI CBC MED sobre turisme i cultura va reunir diferents especialistes d'estos sectors

L'esdeveniment de capitalització del Programa Europeu ENPI CBC MED sobre turisme i cultura va reunir diferents especialistes d'estos sectors

Ahir dimecres 15 de juny va tindre lloc al palau de Pineda l'esdeveniment de capitalització del Programa Europeu de Veïnat, ENPI CBC MED, per als grups de turisme i cultura.

La benvinguda va ser presidida per Victoria Palau, directora general de Relacions amb la Unió Europea, i per José Luis Pardo, subdirector General d'Assumptes Generals de la Unió Europea del Ministeri d'Assumptes Exteriors i cap de la delegació espanyola en el Comité de Seguiment del Programa ENPI CBC MED.

A continuació, Anna Catte, directora de l'Autoritat de Gestió del Programa, va fer una breu introducció del taller i en va explicar els objectius.

L'ENPI CBC MED és un programa europeu de cooperació transfronterera entre països riberencs del Mediterrani amb l'objectiu principal de crear una zona de pau, estabilitat, prosperitat i bon veïnat en la zona i en el qual participen distints països europeus i del la ribera sud del Mediterrani (Egipte, Jordània, Tunísia, Israel, Líban, Autoritat Palestina). En este marc, la Comunitat Valenciana té un marcat protagonisme i representació, ja que el programa està gestionat des de Sardenya, però València és una de les dos antenes del programa, Branch Office for Western Mediterranean (l'altra està ubicada a Jordània). En el taller anteriorment mencionat, al qual van assistir unes 65 persones, va tindre com a principal objectiu capitalitzar  resultats, coneixements i tecnologies aplicades en els projectes en curs, així com subratllar la contribució d'estos en el marc del programa actual i en el de futures convocatòries del període 2014-2020.

Per a això es va utilitzar una dinàmica de treball interactiva i dinàmica, a través de la transferència d'experiències,  en termes de "bones pràctiques" i "desafiaments", on es destacava el paper dels actors externs i les organitzacions invitades, que han tingut una actuació fonamental a l'hora d'establir  sinergies, plantejar  estratègies, i establir àrees de cooperació de futur.

A més dels mateixos participants dels projectes, els  actors i les organitzacions externes invitades a l'esdeveniment van tindre l'oportunitat d'enriquir este debat i ampliar l'àmbit de diàleg, estratègia, contactes, etc. Entre les organitzacions valencianes que hi van tindre representació, cal destacar entre d'altres, la Universitat de València, l'Agència Valenciana de Turisme, la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, la Direcció General de Projectes i Fons Europeus, el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Museu Nacional de Ceràmica González Martí, la Mancomunitat de la Ribera Alta, etc.

 

Vore mes fotos