Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107"> and #39;El nou Erasmus + promour and agrave; les oportunitats de mobilitat d and #39;estudiants and #39;

<strong id="aui_3_2_0_1107"> and #39;El nou Erasmus + promour and agrave; les oportunitats de mobilitat d and #39;estudiants and #39;

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha assegurat hui que el nou programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport, l'Erasmus + "promourà les oportunitats de mobilitat d'estudiants, alumnes en pràctiques i professors, i fomentarà la creació d'associacions entre les institucions i organitzacions educatives amb el món del treball".

Viesca ha anunciat que el programa Erasmus +, obert a la participació d'organitzacions de l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport, està dotat amb 1.507 milions d'euros per a l'any 2014.

El director general ha explicat que la Comissió Europea estima en més de 4 milions de persones les que podran rebre beques en els pròxims set anys, gràcies a l'augment d'un 40% en el pressupost del programa, i ha recordat que les persones físiques no poden sol·licitar les beques directament, sinó que han de posar-se en contacte amb la seua universitat o centre docent perquè presenten la sol·licitud.

Al seu parer, cal destacar el finançament de les associacions innovadores, les anomenades aliances per al coneixement i aliances per a les competències sectorials, que generaran sinergies entre l'educació i el món del treball, "la qual cosa fomentarà la innovació i l'emprenedoria".

El programa Erasmus +, que introduïx per primera vegada mesures de suport a l'esport per a fomentar l'esport de base, promocionar l'activitat física i combatre el dopatge i la violència, sorgix en un moment d'elevat desocupació juvenil. Les dades de la Comissió Europea reflectixen que més de sis milions de jóvens estan sense treball en la UE, alhora que es deixen sense cobrir milers d'ofertes d'ocupació per falta de qualificació.

"Perquè els empresaris aconseguisquen trobar personal amb les competències necessàries és important que els jóvens tinguen oportunitats per a estudiar i formar-se en l'estranger, i adquirir l'experiència laboral necessària, i en este sentit vull destacar que el programa Erasmus + posa l'èmfasi en la necessària cooperació entre el món de l'educació i el del treball", ha assenyalat Viesca.

Vore notícia