Notícies

Ves enrere <p class="western" lang="ca-ES" style="margin-bottom: 0cm"> Energia segura, neta i eficient: oportunitats de finançament

<p class="western" lang="ca-ES" style="margin-bottom: 0cm"> Energia segura, neta i eficient: oportunitats de finançament

Amb motiu de la publicació el passat 11 de desembre de les primeres convocatòries d'Horitzó 2020, es va celebrar a València dimarts passat 14 de gener la primera de les jornades informatives d'este programa marc, en este cas dedicat a energia. En l'acte, inaugurat per Antonio Cejalvo, director general d'Energia, IVACE-Energia, i per Juan Viesca, director general de Projectes i Fons Europeus, es van presentar les perspectives financeres a Europa per a la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020.

Viesca va ressaltar que dels 76.880 milions d'euros del Programa Horitzó 2020 (2014-20), la Comunitat Valenciana rebrà un total de 2.260 milions d'euros per a finançar l'estratègia valenciana en matèria d'investigació i innovació. Esta quantitat que la Generalitat Valenciana ha negociat amb la UE prové d'una part dels fons estructurals, tant dels Fons de Desenrotllament Regional (FEDER) com del Fons Social Europeu (FSE), així com dels Fons de Gestió directes portats per la Comissió Europea.

S'oferí informació sobre els aspectes generals de l'H2020: els requisits de participació, els tipus d'instruments i el finançament per a la primera convocatòria de propostes 2014-2015 del REPTE ENERGIA que té un pressupost total de 15.000 milions d'euros durant este període.

El REPTE ENERGIA comprén tres grans àrees que van ser presentades pels ponents: Eficiència Energètica, Energia Competitiva Baixa en Carboni i Ciutats i Comunitats Intel·ligents, així com dos instruments addicionals: un nou específic per a pimes i un altre per a projectes pilot d'innovació ("Fast track to innovation topic").

Com que este programa de treball presenta l'avantatge de promoure sinergies amb altres àrees rellevants com les tecnologies d'informació i comunicació, associacions publicoprivades i processos industrials sostenibles, els participants van poder aprofitar l'ocasió per al networking després de les presentacions de la jornada.

A més de les anteriors intervencions, va haver-hi una taula redona interessant en què es va presentar la visió dels agents implicats, entre els quals Sixto Santonja del Departament dels Projectes Estratègics de l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) va plantejar la necessitat d'incrementar la presència de les pimes a Europa per a provocar un impacte econòmic i social en la Unió Europea. Així mateix, el professor de Física de la Universitat Jaume I Iván Mora Seró va insistir a potenciar la col·laboració entre les universitats, els investigadors i empreses.

 

Veure ponències