Notícies

Ves enrere Erasmus+ brinda als jóvens alacantins noves oportunitats per a europe and iuml;tzar els seus projectes

Erasmus+ brinda als jóvens alacantins noves oportunitats per a europe and iuml;tzar els seus projectes

El director del IVAJ.GVA JOVE, Marcos Sanchis, ha realizado esta mañana la jornada de presentación del programa europeo 'Erasmus +' en La Clau del Ayuntamiento de Alicante. El concejal de Juventud, Pablo Sandoval, también ha asistido a la sesión.

La jornada inicia las charlas informativas en la provincia de Alicante. Posteriormente las jornadas de difusión se realizarán en otros municipios de la provincia como Torrevieja, l'Alfàs del Pi y Alcoi.

La jornada ha contado con una participación de más de 50 personas, a las que se ha informado sobre 'Erasmus+', el nuevo programa de la Unión Europea para la educación, la formación, la juventud y el deporte que estará en vigor desde el 1 de enero de 2014 hasta el 31 de diciembre de 2020.

En el apartado de Juventud, será 'Erasmus+' quien asuma la mayor parte de las acciones del anterior Programa Juventud en Acción como intercambios juveniles, servicio voluntario europeo, actividades de formación, entre otras.

El director de l'IVAJ.GVA JOVE, Marcos Sanchis, ha realitzat este matí la jornada de presentació del programa europeu 'Erasmus+' en la Clau de l'Ajuntament d'Alacant. El regidor de Joventut, Pablo Sandoval, també ha assistit a la sessió.

La jornada inicia les xarrades informatives en la província d'Alacant. Posteriorment les jornades de difusió es realitzaran en altres municipis de la província com Torrevieja, l'Alfàs del Pi i Alcoi.

La jornada ha comptat amb una participació de més de 50 persones, a qui s'ha informat sobre 'Erasmus+', el nou programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport que estarà en vigor des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020.

En l'apartat de Joventut, serà 'Erasmus+' qui assumisca la major part de les accions de l'anterior Programa Joventut en Acció com ara intercanvis juvenils, servici voluntari europeu, activitats de formació, entre altres.

Sanchis ha afirmat que "el programa brinda als jóvens alacantins i de tota la Comunitat Valenciana noves oportunitats per a europeïtzar els seus projectes al mateix temps que incrementar les seues competències i l'ocupabilitat". El director de l'IVAJ.GVA JOVE ha valorat la importància d'estes iniciatives ja que permeten promoure una ciutadania activa entre la joventut, fomentant la participació de municipis i associacions juvenils i ha destacat la gran acceptació de les jornades informatives, a les quals cada any acudix més gent.

La sessió informativa, que té la finalitat d'assessorar els interessats i fomentar la seua participació, s'ha centrat en l'explicació del tipus de projectes, els terminis de presentació i les ajudes que s'emmarquen dins del nou programa europeu (2014 - 2020) en l'apartat de Joventut.

En 2013, la Comunitat Valenciana va aconseguir l'aprovació de 73 projectes europeus del Programa de Joventut en Acció amb un pressupost de més de 988.000 euros, enfront dels 25 projectes desenrotllats en 2007. "Les dades revelen un creixement en la participació dels jóvens i encoratja l'activitat de l'IVAJ.GVA JOVE en la difusió d'estos programes"

'Erasmus+' en matèria de joventut

Esta iniciativa de la Unió Europea destinarà 1.400 milions d'euros a projectes de joventut des de 2014 fins a 2020.

El programa preveu tres accions diferenciades. El primer grup d'acció integra les activitats de mobilitat dels jóvens per motius d'aprenentatge, entre els quals destaquen els intercanvis juvenils, el Servici Voluntari Europeu o accions de mobilitat de treballadors del camp de la joventut.

Un segon grup d'acció està constituït per projectes orientats a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques com el suport al desenrotllament, la creació de capacitats i l'intercanvi de coneixements entre associacions.

Finalment, la secció de joventut d'Erasmus+', aglutina en una tercera acció les propostes dirigides a promoure el contacte entre els jóvens i els responsables de la presa de decisions en l'àmbit de la joventut.

La participació està oberta tant a persones individuals com a associacions públiques i privades. Les condicions de participació varien en funció de l'acció en què se sol·licita l'ajuda i del país.

Els terminis de presentació varien en funció de l'acció a què correspon el projecte. Els primers venciments seran el 17 de març, mentres que altres activitats poden presentar-se fins al dia 1 d'octubre. Es pot consultar el calendari dels terminis de sol·licitud en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE: www.gvajove.es

Esta iniciativa de difusió es realitza en col·laboració amb l'Agència Nacional Espanyola del Programa Joventut en Acció i finalitzarà el 7 març. Per a poder assistir a alguna de les presentacions, cal inscriure's omplint un breu formulari en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE. Més informació sobre el programa 'Erasmus+' en la pestanya Europa de la web www.gvajove.es o en l'enllaç següent:

http://www.gvajove.es/ivaj/opencms/IVAJ/es/europa/erasmus_plus.html

Vore notícia