Notícies

Ves enrere Fabra destaca que Valencia será durante dos días capital europea de la innovación en materia de cambio climático

Fabra destaca que Valencia será durante dos días capital europea de la innovación en materia de cambio climático

El Festival d'Innovació de la Climate-KIC reunirà a l'octubre més de 500 experts de tot el món

  • Assenyala que la Comunitat és una de les regions més actives en l'estudi i la lluita davant del canvi climàtic

  • Explica que la nova estratègia inclou els nous compromisos adquirits a escala de la Unió Europea i d'Espanya


El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha destacat que València es convertirà, en el pròxim mes d'octubre, en la capital europea de la innovació en matèria de canvi climàtic i economia baixa de carboni, durant el Festival d'Innovació de la Climate-KIC (Comunitat d'Innovació i Coneixement en el Canvi Climàtic).


Més de 500 experts, procedents de les empreses, universitats i instituts d'investigació més prestigiosos de tot el món, participaran durant dos dies en este fòrum de debat, on, segons Fabra, s'explicarà "com la Climate-KIC desenrotlla i comercialitza productes i servicis innovadors en la lluita contra el canvi climàtic".


El cap del Consell ha realitzat estes declaracions durant l'acte de presentació de l'"Estratègia Valenciana davant del Canvi Climàtic 2013-2020", on ha posat en relleu que "la protagonista en la lluita contra el canvi climàtic és tota la societat valenciana, que ha demostrat el seu compromís pel fet d'haver aconseguit que complírem els objectius que ens vam marcar amb la primera estratègia 2008-2012".


A més, Fabra ha incidit en el fet que "el festival és una oportunitat que situa la Comunitat Valenciana en una referència en la lluita contra el canvi climàtic, l'efecte d'hivernacle i contra tots els aspectes que afecten la qualitat de vida de les persones".


També ha posat de manifest el compromís i la conscienciació de la societat valenciana, "que ha sabut, gràcies a la seua conscienciació, posar alternatives per a aconseguir que la qualitat de vida a la Comunitat Valenciana estiga per damunt d'altres territoris".


Objectius: disfrutar, preservar i cuidar l'enton


El president ha subratllat que l'objectiu de la nova estratègia davant del canvi climàtic és continuar disfrutant d'un entorn privilegiat, saber cuidar-lo i preservar-lo per a les generacions futures.


Per això, "a la Comunitat es potencia el desenrotllament sostenible per mitjà del foment de l'ús d'energies més netes unit a un ús més racional dels recursos fòssils".


Així mateix, ha informat que, amb l'aplicació de l'anterior estratègia, "a la Comunitat hem reduït un 14% les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle". "Ara ¿ha dit­¿ el camí és continuar treballant per a aconseguir descendir encara més els nivells actuals i apropar-nos als nivells establits per la Unió Europea de reduir en 2020 les emissions de l'any 1990 un 20%".


La nova estratègia, que inclou els nous compromisos adquirits en l'àmbit de la Unió Europea i d'Espanya, ha comptat per primera vegada amb la participació activa de les administracions locals i centres d'I+D+i i amb el suport del projecte europeu ClimactRegions.


La Comunitat: una de les regions més actives en l'estudi i lluita davant del canvi climàtic

El cap del Consell ha recordat que la Comunitat Valenciana és la regió més activa en el programa Pioners en Acció, programa finançat pel Climate KIC, sobre mobilitat d'experts i professionals en l'àmbit internacional. Cal recordar que la fundació Comunitat Valenciana Regió Europea coordina el programa en l'àmbit europeu amb participació dels principals actors valencians del món empresarial, educatiu, universitat i sector públic.


"Estem davant d'un compromís global, de tot el planeta, per a aconseguir reduir de manera dràstica les emissions nocives per mitjà de l'ús d'energies alternatives i cuidar el nostre territori".


Finalment, ha agraït al president de la Junta de Govern de la Comunitat d'Innovació i Coneixement en Canvi Climàtic, Hans Joachim Schellnhuber ¿una de les veus més importants en la matèria¿, que haja tornat a València per a la presentació d'esta estratègia. "Per al govern valencià és de gran importància comptar amb la seua presència i suport", ha dit Fabra.

 

Vore notícia