Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat Valenciana i M and uacute;rcia demanaran al Ministeri l and #39;intercanvi de docents en el marc de l and #39;Erasmus+

<strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat Valenciana i M and uacute;rcia demanaran al Ministeri l and #39;intercanvi de docents en el marc de l and #39;Erasmus+

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Catalá, i el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació de la Regió de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, han anunciat que demanaran conjuntament al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport que regule l'intercanvi de docents lloc a lloc amb altres països europeus, en el marc del Programa Erasmus+.

L'objectiu d'esta iniciativa per a la mobilitat del professorat és un enriquiment dels sistemes educatius regionals amb metodologies i experiències d'altres països europeus per a la millora de la qualitat. A més, afavorix l'enriquiment educatiu i intercultural i suposa una motivació extra per a professors i mestres.

Esta reivindicació va dirigida a avançar en els programes que fomenten la mobilitat dels docents per Europa, i el programa Erasmus+ facilita, impulsa i enfortix les possibilitats d'intercanvi de bones pràctiques d'experiències comunes en el marc europeu, fent especial incidència també en la mobilitat dels docents.

Per a la consellera d'Educació, María José Catalá "el programa Erasmus ha sigut un programa amb molt d'èxit, gràcies al qual la Comunitat Valenciana ha rebut recursos i ha pogut beneficiar-se de la possibilitat de mobilitat d'estudiants. No obstant això, "estem en un moment socialment diferent en el qual hi ha nous reptes i noves oportunitats i el programa Erasmus+ ens permetrà treballar la mobilitat en distintes etapes educatives i sobretot la mobilitat dels docents".

Per això, ambdós comunitats han considerat traslladar al Ministeri la necessitat que regule l'intercanvi de docents, lloc a lloc, de manera que un professor europeu puga impartir classes en les nostres comunitats autònomes i al mateix temps els nostres docents puguen també integrar-se en el sistema educatiu del país a on es traslladen.

Així mateix, Catalá ha assegurat que per a tindre estudiants europeus "necessitem professorat europeu, en un moment en què la competència comunicativa en llengües estrangeres és fonamental per al futur dels nostres estudiants, i tenint en compte especialment que ja no hi ha barreres, cal pensar en una educació europea".

"En este sentit -ha afegit-, hem de fixar-nos en altres sistemes educatius, en les seues experiències d'èxit, i el programa Erasmus+ ens oferix un marc adequat per a possibilitar un intercanvi entre professorat a fi que coneguen altres sistemes educatius, adquirisquen experiència professional en altres sistemes, tinguen la possibilitat de millorar la seua competència comunicativa en llengües estrangeres i traslladen posteriorment les millors iniciatives d'altres països a les nostres autonomies".

"D'esta manera tindrem professorat europeu, tindrem una educació europea i sobretot millorarem les competències que en estos moments es manifesten com a fonamentals, tenint com a referència el marc educatiu europeu en què tots acudim a informes internacionals i som mesurats pels mateixos indicadors i en el qual haurem de convergir complint els objectius establits per l'Horitzó Europa 2020, al qual hem d'arribar amb el major dels èxits", ha assegurat Català.

Per la seua banda, la directora de l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus, María del Mar Duque, s'ha mostrat partidària de posar en marxa esta proposta que li ha sigut traslladada per ambdós consellers en el marc de la jornada interregional de difusió del 'Programa Erasmus+ 2014-2020', en la qual docents i representants de distints col·lectius van conéixer les claus per a accedir a les convocatòries d'ajudes d'esta iniciativa europea.

Vore notícia