Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat and eacute;s l and iacute;der en programes educatius europeus

<strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat and eacute;s l and iacute;der en programes educatius europeus

La Comunitat Valenciana és la primera potència espanyola en projectes educatius europeus, tant en participació, com en qualitat de propostes.

En concret, 58 centres educatius de la Comunitat participen este curs en algun tipus de proposta europea, ja siga en Comènius o en Comènius Regio.

Cal recordar que ambdós programes tenen com a objectiu reforçar la dimensió europea en l'educació, promovent la mobilitat i la cooperació entre els centres.

En l'última convocatòria de 2013 han sigut seleccionats 55 projectes de centres educatius de la Comunitat per a participar en Comènius, doblant així el nombre de sol·licituds aprovades respecte de la convocatòria de l'any anterior.

A més, s'han seleccionat 3 centres per a participar en Comènius Regio i 14 associacions d'aprenentatge formaran part del programa Grundtvig.

Estes xifres ens situen com la comunitat autònoma espanyola que més ha crescut en el nombre de projectes europeus en marxa. Esta circumstància es deu sobretot a l'alta qualitat de les propostes, que han aconseguit una puntuació suficient per a ser finançades, en un any en què els nivells de participació també s'han disparat.

Segons ha explicat la consellera d'Educació, María José Català, "els programes europeus permeten incrementar la qualitat i la dimensió europea de l'educació, recolzar les millores en els enfocaments pedagògics i en la gestió escolar, millorar la motivació i incrementar la mobilitat de l'alumnat i del personal educatiu".

Obrir els centres a Europa ajuda l'alumnat i el professorat a millorar les seues competències, "no sols en l'àrea principal en què se centra el projecte, sinó també en llengües estrangeres, treball en equip, relacions socials, gestió de projectes i ús de les TIC", ha assegurat.

Vore notícia