Notícies

Ves enrere La Comunitat ha rebut 336.709 euros a trav and eacute;s del programa europeu Eurodisea

La Comunitat ha rebut 336.709 euros a trav and eacute;s del programa europeu Eurodisea

El DOCV publica hui una resolució del director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, per la qual es dóna publicitat a les subvencions concedides en 2013, en aplicació del Programa Eurodisea a la Comunitat i de l'Orde de 27 de març de 2009, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació. 

La finalitat de les subvencions és la contractació laboral o conveni d'estada formativa de jóvens treballadors estrangers, seleccionats per les empreses entre els candidats preseleccionats per la Comissió de Valoració, tal com s'establix en l'article 7, de l'Orde de 7 de febrer de 2005, del Programa Eurodisea. 

L'import total de les resolucions concedides, objecte de la present resolució, ha ascendit a 336.709,01 euros, imputables al capítol IV de l'aplicació pressupostària 612.60.04, línia de subvenció T2586000 "Iniciatives Comunitàries i Programes Europeus", dels pressupostos de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública corresponents a l'any 2013. 

Les subvencions concedides estan especificades en un annex que inclou les subvencions cofinançades pel Fons Social Europeu en un 80% dins del Programa Operatiu Fons Social Europeu 2007-2013 de la Comunitat Valenciana. 

Formació lingüística i pràctiques en empreses estrangeres 

La Generalitat participa anualment en el desenrotllament del programa Eurodisea, creat l'any 1985 per l'Assemblea de Regions d'Europa, amb l'objecte de recolzar la promoció i formació laboral dels jóvens valencians, facilitant-los l'accés a una experiència d'intercanvi internacional. 

El programa establix intercanvis entre jóvens europeus, als quals facilita formació lingüística i un període de pràctiques en una empresa estrangera. Fins a hui s'han realitzat 1.098 enviaments de jóvens valencians i s'han rebut al voltant de 1.052 jóvens europeus, a raó de prop de 80 enviaments i 80 acollides anuals. 

Cada any la Generalitat publica una convocatòria d'ajudes per a atorgar subvencions a les empreses i entitats que participen en el programa. Les subvencions estan destinades a cobrir els costos laborals de la contractació temporal dels jóvens d'altres regions participants en el programa que, en virtut del principi de reciprocitat, realitzen les seues pràctiques en empreses valencianes. 

Este intercanvi professional inclou un curs d'idioma i un programa d'activitats culturals organitzats per la regió d'acollida, així com assegurances d'accidents, repatriació i responsabilitat civil. 

En 2013 van ser 50 empreses valencianes les que van sol·licitar participar, oferint 147 llocs. Al maig passat, 22 jóvens procedents de 10 regions estrangeres van assistir a un curs intensiu d'espanyol i des del 3 de juny fins al 31 d'octubre van realitzar les seues pràctiques en diverses empreses, en llocs com ara: restaurador tèxtil, tècnic d'integració laboral de persones amb discapacitat, assistent de màrqueting, gestor de projectes europeus, informador turístic, redactor de premsa digital, assistent jurídic, administratiu, especialista en comunicació, etc. A l'octubre va arribar un altre grup que farà els seus fins a març de 2014. L'índex d'inserció dels jóvens valencians que participen en Eurodisea està entorn del 70%.

Vore notícia