Notícies

Ves enrere La Comunitat lidera la participaci and oacute; en programes europeus d and #39;aprenentatge

La Comunitat lidera la participaci and oacute; en programes europeus d and #39;aprenentatge

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha participat hui en les Jornades de Difusió del Programa Erasmus+ (2014-2020), que organitzen l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE) i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb la col·laboració de les Conselleries d'Educació de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia.

Segons ha explicat Català, "la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha crescut en participació en tota Espanya en projectes europeus d'aprenentatge, atés que en l'última convocatòria es va duplicar el nombre d'iniciatives aprovades respecte a l'any anterior".

En concret, el passat any es van posar en marxa un total de 72 projectes europeus presentats per centres educatius i associacions de la Comunitat Valenciana, dels quals 55 van ser Comènius, 3 Comènius Regi i 14 Grundvitg .

Per a la Consellera, "el programa Erasmus Plus advoca per construir l'Europa del coneixement, de la innovació, de la internacionalització i de la competitivitat, des d'una perspectiva integral que es dirigix a totes les etapes educatives, no sols a la universitària sinó des de l'educació escolar fins a la formació permanent d'adults".

"Per primera vegada a més -ha afegit- tindran cabuda en estes mobilitats tots els agents de la comunitat educativa, professionals de l'educació, docents i estudiants, que es beneficiaran de l'intercanvi de bones pràctiques i l'aprenentatge d'idiomes".

Així mateix, la Consellera ha explicat que estos programes "incidixen en la millora de l'ocupabilitat dels estudiants europeus, que és al cap i a la fi l'objectiu últim dels programes educatius, en un marc de globalització com l'actual".

A més, estos programes també contribuiran a aconseguir els objectius fixats per l'Estratègia Europea 2020, entre els que figuren augmentar la taxa de titulats en Educació Superior; reduir la taxa d'abandó escolar a Espanya fins al 15%; potenciar l'aprenentatge permanent i la mobilitat; fer una educació més eficient potenciant la qualitat educativa; fomentar l'equitat, la cohesió social i la participació; així com fomentar l'emprenedoria, la creativitat i la innovació.

Finalment, la Consellera ha realitzat una menció especial als dos centres públics de la Comunitat Valenciana que han participat en la jornada exposant els seus projectes europeus, a fi d'animar als assistents a participar en les noves convocatòries i mostrar els reptes que s'afronten i els beneficis que generen. Es tracta del Col·legi Hernández de Villanueva de Castellón i del Centre Específic d'Educació a Distància, ambdós amb una reconeguda labor i avalada trajectòria en la nostra Comunitat en l'intercanvi educatiu.
Cal destacar que la conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha organitzat tres jornades informatives sobre el nou programa europeu d'Educació Erasmus Plus. Les jornades s'han celebrat en el Conservatori de Torrent, en l'Escola Oficial d'idiomes d'Alacant i en el Planetari de Castelló.
L'objectiu d'esta sessions informatives és difondre les característiques del nou programes europeu Erasmus Plus, així com promoure, en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, els beneficis que generen la participació en les diferents accions d'Erasmus Plus.


Programa Europeu Erasmus Plus

El passat 1 de gener de 2014 va entrar en vigor el Programa ERASMUS+ per al període 2014-2020. Este programa s'emmarca en l'estratègia EUROPA 2020 i constituïx la nova generació de programes europeus de formació, joventut i esport per al 2014-2020.

El seu principal objectiu és millorar les qualificacions i l'ocupabilitat i modernitzar l'educació la formació i tindrà un pressupost de 14.700 milions d'euros. El nou programa establix una sèrie de prioritats operatives entre les que figuren la simplificació dels procediments i l'assignació de fons.

Este nou programa se centra en l'aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la Unió Europea amb una clara vocació d'internacionalització. Amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a l'ocupabilitat d'estudiants i treballadors i treballadores.

Erasmus Plus aglutina els Programes d'aprenentatge permanent Erasmus, Leonardo da Vinci, Comènius i Grundtvig, el programes Joventut en Acció, els Programes de cooperació internacional Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el Programa per a la cooperació amb països industrialitzats.

Vore notícia