Notícies

Ves enrere La Comunitat millora l'índex d'incidència amb baixa en jornada de treball de la UE

La Comunitat millora l'índex d'incidència amb baixa en jornada de treball de la UE

El director general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, Rafa Miró, ha assenyalat que "en 2012 i en les últimes dades provisionals fins a l'agost de 2013, la Comunitat Valenciana, amb un índex d'incidència amb baixa en jornada de treball del 2,6 per cent, ja supera el de la Unió Europea, que és del 3,09 per cent".

Miró ha inaugurat hui la jornada "Presentació de les conclusions del Monitor de Prevenció de Riscos Laborals de l'any 2012". En esta jornada, organitzada per la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval), s'han presentat les conclusions del primer any de vigència d'esta ferramenta, que permet analitzar la utilitat de les polítiques públiques en matèria de prevenció de riscos laborals a la Comunitat Valenciana.

El director general de Treball ha explicat que "al final de 2010 l'índex d'incidència de la Comunitat se situava en el 3,43 per cent i que des de la Generalitat ens havíem fixat com a objectiu reduir en un 10 per cent eixe índex en el període 2011-2014, quelcom que ja estem aconseguint".

En este sentit, Miró ha manifestat que "som conscients que continuar reduint la incidència ens posa el llistó molt alt i que exigirà majors esforços de tots els agents en què recau la prevenció laboral, com l'Administració, els agents socials i les empreses".

El director general ha declarat que "per a dissenyar polítiques eficaces en matèria de seguretat i salut és necessari millorar ferramentes de treball sobre la informació i la investigació, com és el Monitor de Prevenció de Riscos Laborals, ja que a partir d'eixa informació es podran conéixer millor les cues de sinistralitat i els factors de risc sobre els quals són necessaris incidir"

Projecte Monitor de Prevenció de Riscos Laborals de la Comunitat Valenciana

El Projecte, liderat per CIERVAL, està finançat per la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals, adscrita a la Comissió Nacional de Seguretat i Salut en el Treball, una fundació la finalitat de la qual és promoure la millora de les condicions de seguretat i salut en el treball especialment en les PIME.

L'objectiu d'este projecte és establir un diagnòstic de la situació de la seguretat i salut en el treball a la Comunitat Valenciana, a través de l'estudi d'indicadors de la sinistralitat laboral en el dit àmbit, i de la informació sobre la prevenció de riscos continguda en uns qüestionaris que responen les empreses seleccionades en les distintes províncies de la nostra Comunitat.

Esta ferramenta és fruit de la col·laboració amb l'Administració laboral, que facilita les dades de sinistralitat necessàries per a establir els indicadors, i de les empreses que participen en el Projecte, que subministren la informació sobre la prevenció dels riscos laborals, a través dels qüestionaris establits.

Vore notícia