Notícies

Ves enrere L'energia eficient i neta és un repte prioritari del projecte Horitzó 2020

L'energia eficient i neta és un repte prioritari del projecte Horitzó 2020

El director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha destacat hui, després d'una Jornada Informativa sobre el programa Horitzó 2020, que "l'impuls a l'energia neta i eficient constituïx un dels eixos prioritaris d'este projecte europeu".

Segons ha explicat Cejalvo, el Repte Energia del Programa Horitzó 2020, "compta amb un pressupost de 5.931 milions entre 2014-2020, i comprén tant les accions tradicionals de l'anterior 7m Programa Marc com les accions basades en l'experiència adquirida en el Programa Energia Intel·ligent per a Europa, que es dirigixen a l'arrancada i posada en marxa de servicis i tecnologies energètiques, a la promoció de la innovació social, eliminació de barreres no tecnològiques, promoció de normes i a l'acceleració de la implementació la política energètica europea".

En este sentit, ha afirmat que "hem d'aprofitar al màxim l'oportunitat que ens oferix el projecte Horitzó 2020 i estem treballant per a aconseguir que els projectes que sorgisquen a la Comunitat obtinguen el màxim suport dels pressupostos europeus".

El Repte Energia comprén tres grans àrees: Eficiència Energètica, Energia Competitiva Baixa en Carboni i Ciutats i Comunitats Intel·ligents, així com dos instruments addicionals: un nou específic per a pimes i un altre per a projectes pilot d'innovació ("Fast track to innovation topic"). Estes àrees cobrixen el cicle complet d'innovació, des de la concepció de la idea, a la investigació aplicada, demostració precomercial, així com mesures que afavorisquen la introducció de noves tecnologies en el mercat.

Respecte d'això, el director ha subratllat que els objectius de la Unió Europea estan en plena sintonia amb la política energètica que desenrotlla el Consell en els últims anys, en què l'eficiència energètica i les energia netes juguen un paper fonamental".

Per això, des de l'Ivace-Energia "impulsarem la participació del nombre més gran de projectes innovadors en l'àmbit energètic, que afavorisquen la transició cap a un sistema energètic fiable, sostenible i competitiu".

Per a Cejalvo, "el programa de treball del Repte Energia promou sinergies amb altres àrees rellevants com les tecnologies d'informació i comunicació, partenariats publicoprivats i processos industrials sostenibles".

Programa Europeu Horitzó 2020

Horitzó 2020 és una iniciativa de la Unió Europea per al període 2014-202, que suposa la continuïtat del VII Programa Marc d'Investigació i Desenrotllament, de les Accions d'innovació del Programa Marc per a la Innovació i la Competitivitat i de les accions de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, tot ells programes desenrotllats durant el període 2007-2013.

En conjunt, Horitzó 2020 compta amb un pressupost total de 77.028 milions d'euros, la qual cosa el convertix en el major programa marc d'investigació i innovació de tota la història de la Unió Europea.

Vore notícia