Notícies

Ves enrere 'La línea de Incentivos Regionales de los fondos europeos contribuye a la creación de empleo directo

'La línea de Incentivos Regionales de los fondos europeos contribuye a la creación de empleo directo

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha destacat hui que "els fons europeus de desenrotllament regional, a través de la línia d'incentius autonòmics, contribuïx a la creació i el manteniment de llocs de treball en les localitats valencianes".

Moragues ha visitat hui les instal·lacions de l'empresa Ingelia a Náquera, una firma líder en el desenrotllament de tecnologia de carbonització hidrotermal de biomassa, que ha rebut una subvenció d'incentius regionals per a la producció de biocombustible sòlid a través d'una nova planta prototip de nivell industrial.

Amb una inversió total d'1.732.640 euros, l'ajuda de 259.896 euros concedida (el 15% de la inversió) ha permés l'empresa instal·lar 2 reactors per a millorar l'eficàcia en la transformació de residus orgànics (restes de poda, residus de la indústria agrícola o productes derivats de la neteja de boscos) en biocombustible sòlid d'alt poder energètic, tot això de manera respectuosa amb el medi ambient. Este projecte comporta la creació de 4 llocs de treball i el manteniment de 6 ocupacions més.

Després de la visita a esta firma naquerana, el conseller ha visitat a Llíria l'empresa SRG, que du a terme la fabricació i venda d'aparells electrònics, maquinària, peces i aparells per a la indústria de l'automòbil. L'objecte d'esta visita era conéixer de primera mà el projecte d'expansió de l'empresa, que ha presentat al programa Incentius Regionals per a la seua aprovació: 5,5 milions d'euros d'inversió en la planta d'Ibi i 24,2 milions d'inversió en la planta de Llíria.

En el cas d'Ibi, es tracta d'ampliar la capacitat productiva de la planta afegint una línia nova a la línia que hi ha i millorar les instal·lacions existents per a incrementar la seua eficiència mediambiental. Esta ampliació implica noves contractacions: 25% increment de plantilla, fins a un total de 25 persones.

En la planta de Llíria, s'ampliarà la gamma de productes (peça pintada) eliminant barreres tecnològiques, i s'invertirà en una instal·lació ecològicament eficient.

Una nova línia de pintura permetrà ampliar la cartera de clients de l'empresa, contractar mà d'obra -s'estima un total de 100 noves contractacions- i augmentar la competitivitat enfront de països de baix cost.

Ocupació directa

Moragues ha recordat que en l'última convocatòria d'incentius de l'any 2013 es va promoure una inversió de 205,7 milions d'euros i la concessió de 14,7 milions d'euros de subvencions, amb un percentatge total de subvenció del 7,17%.

El conseller ha destacat que l'ocupació directa a crear és d'un total de 1.190 llocs de treball nous, mentres que l'ocupació directa a mantindre ascendix a 2.693 llocs.

Els incentius a empreses promouen el desenrotllament del teixit industrial productiu i el reorienten cap a activitats de major valor afegit, que fomenten el desenrotllament sostenible.

La Unió Europea cofinança les ajudes concedides per incentius de caràcter regional a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

 

Vore notícia