Notícies

Ves enrere La nova convocatòria europea d'investigació fomentarà la creació de xarxes

La nova convocatòria europea d'investigació fomentarà la creació de xarxes

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha anunciat hui una nova convocatòria pública europea d'Investigació Científica i Tècnica (COST), per a impulsar uns vincles més estrets entre els investigadors europeus, com a pas previ a la creació d'un Espai Europeu d'Investigació.

A través d'esta convocatòria, que establix el pròxim mes de març com a data de presentació de propostes, es fomentarà la creació de noves xarxes d'investigació de caràcter innovador. La COST, recorda Viesca, acull amb especial interés les propostes posades en marxa per investigadors novells, en les àrees de la biomedicina, les tecnologies químiques i moleculars, ciències de la Terra, alimentació i agricultura, boscos i gestió ambiental, entre altres.

Juan Viesca ha explicat que, a més, la Generalitat rebrà 974,2 milions d'euros de fons de la UE, 668 dels quals aniran destinats al Fons de Desenrotllament Regional (FEDER), i que "este fons finançaria principalment accions en l'àmbit de la competitivitat de les pimes; innovació, investigació i desenrotllament; Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC); i accions que promoguen una economia baixa en carboni".

"Quant a la destinació dels fons, s'establix que a fi de contribuir a l'Estratègia d'Europa 2020 (els tres pilars de la qual són un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu), els fons potenciaran, entre altres, la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació.

Viesca recorda que la Comunitat Valenciana és de les regions europees que més participen en projectes europeus d'I+D+I i s'ha referit, en este sentit, a la recent convocatòria del programa Horitzó, el major programa marc d'investigació i innovació de tota la història de la Unió Europea, "que posa un total de 77.000 milions de a disposició de les pimes per a desenrotllar projectes d'investigació i innovació.
 

Vore notícia