Notícies

Ves enrere La plataforma valenciana iMAUT presenta les seues iniciatives i projectes en automoció a Brussel·les

La plataforma valenciana iMAUT presenta les seues iniciatives i projectes en automoció a Brussel·les

La Comunitat Valenciana ha presentat a Brussel·les els seus projectes d'innovació en el sector de l'automoció, la mobilitat i el transport durant la conferència "Finançament per a la investigació, la innovació i el treball en xarxa en la indústria de l'automòbil" que va tindre lloc ahir en el Comité de les Regions.

Durant l'esdeveniment, organitzat per l'Intergrup de l'Automòbil, van participar representants de les direccions generals d'Empresa i Política Regional de la Comissió Europea i del Banc Europeu d'Inversions per a detallar els nous programes europeus d'investigació, desenrotllament de pimes i cooperació, Horitzó 2020, COSME i Interreg, així com les línies de finançament del BEI per a l'automòbil. L'objectiu principal de l'esdeveniment va ser explorar conjuntament entre els representants regionals i les institucions de la UE les possibilitats de finançament per al sector de l'automoció en el marc del pròxim període financer de la UE que comença l'any que ve i que s'estén fins a 2020.

Durant la reunió, es van presentar també alguns exemples de bones pràctiques en el desenrotllament de projectes regionals sectorials finançats amb fons europeus. Entre els casos d'èxit presentats, l'intergup va seleccionar iMAUT, una plataforma valenciana que treballa per a impulsar la innovació en l'automoció. Carlos Moliner, gerent d'iMaut, va presentar les línies estratègiques de la plataforma i els projectes en què participen. Entre estes destaquen l'intercanvi de bones pràctiques amb altres potents regions europees com la Toscana, el País Basc o el Franc Comtat, a més de la participació de la indústria per part de Renault.

A l'esdeveniment van assistir nombrosos representants de les distintes regions de la UE que componen este grup de treball en el qual participen 53 membres provinents de 13 països distints.

Donada la importància del sector de l'automoció per a la nostra regió, la Comunitat Valenciana participa de manera activa en totes les activitats i reunions que s'organitzen en la capital comunitària vinculades a este sector econòmic.

La plataforma iMAUT (Innovació Mobilitat Automoció) és una aliança estratègica constituïda en 2012 entre els centres AIMME (metalmecànic), AIMPLAS (plàstics), IBV (biomecànica), ITE (energia) i ITI (informàtica). El seu perímetre de treball és el de l'automoció, la mobilitat i els mitjans de transport, sectors en què iMAUT està desenrotllant un pla estratègic centrat en el suport a la indústria regional per mitjà de la implementació d'un full de ruta tecnològica que acompanye les evolucions del sector.

Més informació: