Notícies

Ves enrere Más de 500 centres educatius participen en les jornades informatives sobre ERASMUS+

Más de 500 centres educatius participen en les jornades informatives sobre ERASMUS+

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha organitzat tres jornades informatives sobre el nou programa europeu d'educació Erasmus+. Les jornades s'han celebrat en el Conservatori de Torrent, en l'Escola Oficial d'idiomes d'Alacant i en el Planetari de Castelló.

L'objectiu d'estes sessions informatives és difondre les característiques del nou programa europeu Erasmus+, així com promoure, en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, els beneficis que generen la participació en les diferents accions del programa.

Entre les novetats del programa cal destacar les accions dirigides a fomentar la mobilitat també dels docents, per la qual cosa les conselleries d'Educació de la Comunitat Valenciana i de Múrcia han acordat sol·licitar conjuntament al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport que regule l'intercanvi de docents lloc a lloc amb altres països europeus.

L'objectiu d'esta iniciativa per a la mobilitat del professorat és un enriquiment dels sistemes educatius regionals amb metodologies i experiències d'altres països europeus per a la millora de la qualitat. A més, afavorix l'enriquiment educatiu i intercultural i suposa una motivació extra per a professors i mestres.

Per això, les dos comunitats han considerat traslladar al Ministeri la necessitat que regule l'intercanvi de docents, lloc a lloc, de manera que un professor europeu puga impartir classes en les nostres comunitats autònomes i al mateix temps els nostres docents puguen també integrar-se en el sistema educatiu del país on es traslladen.

Jornades de difusió

Les jornades organitzades per la Conselleria estan dirigides als equips directius, coordinadors de formació i de projectes europeus dels diferents centres, i entre els objectius està fomentar la participació dels centres educatius de la Comunitat Valenciana en estos programes europeus.

Cal destacar que la Comunitat Valenciana compta amb una àmplia trajectòria en projectes europeus, i a través d'estes jornades formatives es perseguix ampliar el nombre de centres que s'adherisquen als diferents programes europeus d'educació.

Nou programa 2014-2020

El passat 1 de gener de 2014 va entrar en vigor el Programa ERASMUS+ per al període 2014-2020. Este programa s'emmarca en l'estratègia EUROPA 2020 i comprén tots els nivells educatius, des de l'educació escolar fins a la formació permanent d'adults.

Este nou programa se centra en l'aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la UE amb una clara vocació d'internacionalització. Amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a l'ocupabilitat d'estudiants i treballadors i treballadores.

Erasmus Plus aglutina els programes d'aprenentatge permanent Erasmus, Leonardo da Vinci, Comènius i Grundtvig, el programes Joventut en Acció, els programes de cooperació internacional Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa per a la cooperació amb països industrialitzats.

Vore notícia