Notícies

Ves enrere <h1> Noves oportunitats de treballar amb l and rsquo;Institut Europeu d and rsquo;Innovaci and oacute; i Tecnologia</h1>

<h1> Noves oportunitats de treballar amb l and rsquo;Institut Europeu d and rsquo;Innovaci and oacute; i Tecnologia</h1>

L'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) obri hui un procés de selecció per a la creació de dos noves comunitats de coneixement i innovació (CCI) amb socis de l'ensenyança superior, la investigació i el món empresarial. Les dos CCI se centraran en la innovació per a la vida saludable i l'envelliment actiu i en les matèries primeres: exploració, extracció, processament, reciclatge i substitució sostenibles. El procés de sol·licitud està obert fins al 10 de setembre. Després d'una avaluació independent de les propostes, basant-se en criteris de selecció específics, es designarà una CCI en cada àmbit. L'EIT forma part del Programa Horitzó 2020 de la UE per a la investigació i la innovació.
«Esta és la primera fase en l'expansió de l'EIT i es preveu la creació de cinc noves CCI en els pròxims set anys. Busquem grans innovadors i emprenedors amb dinamisme per a escometre desafiaments concrets i obtindre resultats. Espere que moltes organitzacions responguen a la present convocatòria i s'unisquen a nosaltres en este apassionant viatge», ha declarat Androulla Vassiliou, comissària europea responsable de l'EIT.
Les CCI són associacions publicoprivades autònomes de la màxima qualitat que reunixen centres d'ensenyança superior, centres d'investigació, empreses i altres organitzacions determinades a afrontar reptes socials que desenrotllen productes, servicis i processos, entre d'altres.
En l'actualitat hi ha tres CCI centrades en el canvi climàtic, les TIC i l'energia sostenible (CCI Clima, CCI Innovació-Energia i Laboratoris de TIC de l'EIT). Han impartit formació sobre emprenedoria a més de mil estudiants i han contribuït a la creació de més de cent empreses emergents. S'han llançat al voltant de noranta nous productes, servicis o processos i en les CCI es gesten més de quatre-centes idees d'empreses.
L'associació per a les noves CCI haurà d'incloure com a mínim tres organitzacions establides en almenys tres estats membres de la UE diferents. Haurà de comprendre almenys una institució d'educació superior i una empresa privada.
Context
Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT)
La missió fonamental de l'EIT, creat en 2008, és promoure la competitivitat dels estats membres reunint centres d'ensenyança superior, centres d'investigació i empreses d'excel·lència per a centrar-se en grans reptes de la societat. L'EIT té la seua seu administrativa a Budapest, mentres que les tres CCI existents (canvi climàtic, TIC i energia sostenible) operen des de dènou centres de tot Europa.
L'EIT rebrà 2 700 milions d'euros en el marc del Programa Horitzó 2020 en el transcurs dels pròxims set anys per a promoure la innovació a Europa. Esta xifra representa un 3,5% del pressupost global de la UE dedicat a la investigació i la innovació i suposa un augment significatiu del pressupost inicial de posada en marxa de l'EIT, que va ser d'uns 300 milions d'euros per al període 2008-2013. Estos fons reforçaran la capacitat d'investigació i innovació d'Europa i contribuiran a la creació d'ocupació i al creixement.
A més de les tres associacions ja existents, l'EIT posarà en marxa cinc noves CCI en els pròxims anys, a més de les dos anunciades per a enguany («Innovació per a una vida saludable i un envelliment actiu» i «Matèries primeres: exploració, extracció, processament, reciclatge i substitució sostenibles»), s'afegiran altres CCI en 2016 («Aliments per al futur» i «Fabricació amb valor afegit) i en 2018 («Mobilitat urbana»).
Més informació
Per a obtindre informació actualitzada sobre la convocatòria de 2014 de propostes de CCI consulte el lloc específic de l'EIT.